Salam de biscuiti

  • Vizualizari
    6.315

Salamul de biscuiti se prepara foarte usor atat in varianta clasica cat si in varianta de post. Este un desert pe placul tuturor care ne aduce aminte de copilarie. Reteta este versatila si se poate adapta foarte usor la gustul fiecaruia dintre noi.




 

 

Daca probati reteta mea de Salam de biscuiti sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

   
Ingrediente:
  • 1 kg biscuiti
  • 600 g rahat
  • 100-150 g unt
  • 50 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • esenta de rom
  • 1 lingura nuca de cocos

 



Mod de preparare:
Taiem rahatul in cubulete mici, apoi ne ocupam de biscuiti. Eu am folosit biscuiti Fitness care sunt mai fragezi/sfaramiciosi, dar se pot folosi orice fel de biscuiti simpli. Rupem biscuitii in bucatele mai mari si mai mici….ii puteti zdrobi si cu ciocanul de snitele.
Turnam intr-un vas laptele, adaugam rahatul si ciocolata rupta in patratele. Punem vasul pe foc mic si lasam sa dea 2-3 clocote, apoi dam deoparte si adaugam cacao amestecata cu zaharul, untul si esenta de rom. Se pot folosi aromele care va plac, puteti adauga coaja de lamaie sau portocala.
Amestecam ca sa se topeasca untul si sa se dizolve zaharul. Vom obtine un sos pe care il lasam sa se racoreasca, apoi il vom turna peste biscuiti si nuca macinata. Amestecam bine pana sosul cuprinde toti biscuitii, apoi impartim compozitia in trei parti egale.
Intindem folie alimentara(dimensiunea aproximativa a foliei 40×40 cm) pe masa de lucru si punem o parte din compozitie. O presam, apoi o rulam cu ajutorul foliei cat de strans putem si ii dam forma cilindrica. Presam salamul in folie ca sa nu ramana goluri in interiorul lui. Derulam folia, presaram peste salam fulgi de cocos si strangem din nou cat de bine putem. Rasucim capetele foliei, le inodam daca putem sau le bagam dedesubt.
La fel procedam si cu restul compozitiei. Punem cele trei suluri in frigider pentru cel putin 3-4 ore
Cand il servim desfacem folia de pe salamul de biscuiti, il tavalim prin fulgi de cocos( optional), il feliem si il savuram cu pofta …si cu moderatie 😁 .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile deFacebookFacebook, pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *