Prajitura cu fructe si ciocolata

  • Vizualizari
    264

Prajitura cu fructe si ciocolata este un desert absolut minunat care se poate prepara in orice anotimp, cu orice fructe de sezon. Contine ingrediente simple si se face foarte usor. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta si sa va placa, asa cumt ne-a placut noua.





Daca probati reteta mea de Prajitura cu fructe si ciocolata sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente:

  • 5 oua mari
  • 200 g zahar (8 linguri)
  • 300 g faina( 12 linguri)
  • 125 ml ulei
  • 200 g iaurt natural
  • 100 g ciocolata 50% cacao
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • o lingurita cu varf praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 500-600 g fructe la alegere(cantarite fara samburi)




Mod de preparare:
Pentru inceput spalam fructele pe care le vom folosi, si daca este cazul indepartam samburii, le feliem/taiem, apoi le lasam la scurs pe prosoape de hartie.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C).
Tapetam o tava (25x 35 cm )cu hartie de copt.
Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana
Taiem ciocolata marunt cu cutitul.
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol, apoi punem sarea si zaharul peste ele. Le mixam pana zaharul si sarea se dizolva complet si compozitia creste in volum. Turnam uleiul in fir subtire( ca la maioneza) in timp ce mixam, apoi adaugam trepta iaurtul. Aromatizam cu coaja de lamaie sau aromele care va plac. Lasam mixerul deoparte, luam o spatula de bucatarie si incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. La final punem ciocolata taiata si amestecam din nou cu spatula ca sa o distribuim uniform in aluat. Turnam aluatul in tava pregatita, il nivelam, apoi asezam deasupra fructele. Eu am folosit un pumn de visine, 2 nectarine si cateva capsuni scoase din capsunata. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra. Dupa primele 35 de minute putem sa facem proba cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii, si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam prajitura 5-7 minute in cuptor dupa care repetam proba. Lasam prajitura sa se racoreasca in tava, apoi o scoatem cu hartie cu tot si dupa ce se raceste complet o putem felia si servi. Daca doriti o puteti pudra deasupra cu zahar pudra .Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU FRUCTE SI BEZEA.
Aici gasiti reteta pentru PANDISPAN PUFOS CU CASPUNI(SAU ALTE FRUCTE).



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *