Zarzavat pentru ciorbe

  • Vizualizari
    99.969

Acest zarzavat este foarte aromat, ideal pentru ciorbe. Cantitatile de legume pot varia dupa gustul fiecaruia. Sa-l faceti neaparat, sa vedeti ce bine va prinde la iarna.




Daca probati reteta mea de Zarzavat pentru ciorbe sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

   

 Ingrediente:
  • 5 kg rosii
  • 2 kg ardei(am folosit gras si capia)
  • 1 kg morcov
  • 500 g radacina de telina
  • 500 g radacina de patrunjel si pastarnac
  • 3 legaturi leustean
  • 3 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi frunze de telina
  • 7 linguri cu varf sare pentru muraturi( 200 g)

 




Mod de preparare:
Prima data vom spala legumele si verdeturile, apoi le lasam sa se scurga bine de apa.
Cand sunt bine scurse incepem cu rosiile: indepartam orice urma de sticaciune, cotorul si coaja partial, apoi le tocam in cubulete. Daca doriti sa lasati rosiile cu coaja cu tot sau sa indepartati toata coaja, este alegerea voastra. Taiem ardeii in doua, le scoatem cotoarele si semintele,  apoi ii tocam in cubulete mici. Curatam morcovul de coaja si il dam pe razatoarea cu gauri mari. Celelalte radacinoase le dam pe razatoarea mica dupa ce le decojim. Taiem si verdeata marunt.
Dupa curatare mi-au ramas 7 kg de legume.
Le punem pe toate intr-un vas mare, presaram sare peste ele si le amestecam bine. La un kg de amestec vom pune 1 lingura cu varf de sare (30g). Le lasam aproximtiv o ora amestecand din cand in cand in ele.
Dupa acest timp punem zarzavatul, cu zeama cu tot, in borcane de 750 ml sau mai mici si le inchidem etans cu capace. Le asezam intr-o cratita pe fundul careia asternem mai multe straturi de coli de scris, alta hartie sau un prosop de bucatarie. Turnam apa rece pana aproape de capace si punem cratita pe foc potrivit. Cand apa incepe sa clocoteasca reducem focul la mic si lasam sa fiarba aproximativ 45-50 de minute.
Dupa acest timp oprim focul de sub cratita, acoperim cratita cu un capac sau o patura groasa si lasam borcanele sa se raceasca lent in apa in care au fiert. Din cantitatile mentionate mi-au iesit 11 borcane de 750 ml. Este foarte bun pentru ciorbite si se pastreaza bine si cativa ani.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Larisa

      Bună ziua! Se fierb legumele în ciorba?

    • Gicuța

      Desigur, se pot toca cubulete. O zi frumoasa!

    • Anonim

      Un singur lucru Nu- mi place. Nu pot toca cubulete si radacinoasele? Cum sa facem Ciorba cu ele date prin razatoare?

    • Anonim

      Scuze, corect se scrie/spune "BAIN MARIN" . Expresia provine din limba franceza si ,in traducere, inseamna "BAIE MARINA". Multumiri, Gicuta, pentru reteta !!!

    Răspunde-i lui Larisa Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *