Prajitura turnata cu branza dulce

  • Vizualizari
    12.203

Prajitura turnata cu branza dulce este un desert gustos si satios care contine ingrediente simple si la indemana oricui. Se face usor, deoarece nu este nevoie sa framanti aluat si sa intinzi foi, fiindca blaturile, care acopera stratul de umplutura, sunt de tip pandispan. Recomand din toata inima si aceasta reteta care se poate face fie cu umplutura de branza, ori cu mere sau dovleac ???? !




Daca probati reteta mea de Prajitura turnata cu branza dulce sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente
Aluat:

  • 2 oua
  • 12 linguri faina(300 g)
  • 9 linguri zahar(225 g)
  • 9 linguri ulei(aproximativ100 ml)
  • 9 linguri apa minerala(aproximativ 100 ml)
  • un pliculet praf de copt(10 g)
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • un varf cutit de sare

Umplutura:

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • 4 linguri gris
  • 7 linguri zahar(175 g) sau dupa gust
  • ¼ lingurita sare
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 50 g stafide inmuiate intr-o lingurita cu rom

Pentru finisat:

  • zahar pudra

 



Mod de preparare
Blat:
Tapetam o tava (24x24cm) cu hartie de copt. Puteti folosi o tava putin mai mare, doar ca prajitura nu va iesi atat de inalta. Eu am udat tava pe interior ca sa se lipeasca hartia mai bine de ea.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180ºC).
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si punem peste ele sarea si zaharul. Mixam totul pana compozitia isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva complet, apoi turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Cu mixerul la viteza mica incepem sa incorporam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt, alternand cu apa minerala. La final punem esenta si coaja de lamaie sau aromele care va plac. Va rezulta un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Turnam jumatate din aluat in tava pregatita dinainte si il intindem/nivelam cu o spatula. Trantim usor tava de masa ca sa nu fie goluri in aluat, apoi o dam la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana aluatul se coace aproape pe jumatate si este ferm la atingere.
In acest timp pregatim umplutura: punem toate ingredientele intr-un bol(mai putin stafidele) si le mixam aproximativ 2 minute. La sfarsit incorporam stafidele cu o spatula.
*
Scoatem tava din cuptor si turnam amestecul de branza. Luam cu lingura din aluatul ramas si il repartizam peste umplutura, apoi il intindem usor cu o furculita. Branza pe care am folosit-o eu a fost una cremoasa, iar umplutura a iesit mai lichida. S-au amestecat pe alocuri cele doua compozitii de branza si aluat, dar la final prajitura a iesit excelenta.
Dam tava cu prajitura din nou la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in ea. O portionam cand este rece si o presaram cu zahar pudra. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Mulțumesc Gicuta,arată foarte bine!

    • Gicuța

      Multumesc mult! O zi minunata sa ai!

    • Anonim

      Foarte buna !

    • Gicuța

      Cu drag, o primavara minunata iti doresc sa ai si tu!

    • Stoian Adriana

      Mulțumesc mult! Sa aveți mereu primăvara în suflet!

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *