Gogosari umpluti cu varza

  • Vizualizari
    4.435

Gogosarii umpluti cu varza ne plac foarte mult langa o friptura de porc, carnati, o tocanita sau un pilaf. Sunt muraturi excelente, gustoase si aspectuoase. Recomand cu drag reteta!





Daca probati reteta mea de Gogosari umpluti cu varza sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

  Ingrediente:

  • 11 gogosari potriviti ca marime
  • o varza mica rosie
  • o varza mica alba
  • o conopida mica
  • 2 morcovi
  • o radacina de telina cu frunze(marime medie)
  • 2 radacini de hrean(marime medie)
  • o lingura de sare pentru muraturi

  Saramura:

  • 2 litri apa
  • 500 ml otet de 9°
  • 3 linguri sare pentru muraturi
  • 5-6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2-3 frunze de dafin
  • ½ lingura boabe de piper

 

 



Mod de preparare:
Taiem varza fideluta si o punem intr-un vas incapator. Dam un morcov pe razatoarea mare dupa ce il spalam si curatam de coaja. Punem morcovul peste varza, presaram o lingura de sare si “framantam” putin legumele pana se inmoaie. Radem fin putin hrean (cam o lingura), apoi il amestecam cu varza si morcovul. Lasam sa stea deoparte cel putin o jumatate de ora.
Intre timp spalam gogosarii si ii lasam la scurs. Cand sunt bine scursi le scoatem cotoarele cu un cutit cu varf ascutit….decupam frumos pe langa cotor, apoi il scoatem cu atentie sa nu rupem gogosarul. Cu ajutorul unei lingurite curatam nervurile gogosarilor si ii scuturam bine sa cada toate semintele.
Umplem gogosarii cu amestecul de legume.
Punem pe fundul uni borcan mare de 5 litri cateva tije si bucati de telina si hrean. Asezam gogosarii in borcan, iar printre ei punem felii de telina, hrean si rondele de morcov. Golurile le umplem cu buchetele de conopida. Mai asezam la mijloc si deasupra frunze de telina. Daca va mai ramane conopida, a doua zi o puteti pune in borcan… gogosarii se vor imai lasa putin si va mai fi loc.
Intr-o cratita punem apa, otetul, sarea si zaharul. Asezam cratita pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca adaugam boabele de piper si frunzele de dafin. Cand se dizolva sarea si zaharul oprim focul de sub cratita si lasam solutia sa se racoreasca 5 minute. Dupa acest timp o turnam cu polonicul peste legumele din borcan cu tot cu boabe de piper si frunzele de dafin. Nu uitam sa asezam inainte borcanul pe o tava de metal sau pe lama unor cutite ca sa nu se sparga.
Acoperim borcanul cu celofan sau capac si il lasam in bucatarie sa se raceasca dupa care il depozitam la loc mai racoros. Gata, ce buni vor fi la iarna! 😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


 Aici gasiti reteta GOGOSARILOR IN OTET- LA RECE.

Aici gasiti reteta GOGOSARILOR IN SOS DE MUSTAR.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Daa, foarte buni si ardeii grasi/galbeni…sunt gustosi in ambele variante. O seara frumoasa!

    • Anonim

      Aceeași compoziție o pun in ardei galbeni și fără conopida, conopida o pun in gogoșari! Bănuiesc ca și în acest fel sunt foarte gustoase!

    • Anonim

      Am pus totul conform rețetei….aștept rezultatele și…iarna sa le mancam cu tochitura…!!!

    • Gicuța

      Iti multumesc si eu, o seara frumoasa!

    Răspunde-i lui Gicuța Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *