
- Vizualizari36.859
Aluatul fraged cu untura si iaurt este un aluat rapid care se face in aproximativ 10 minute. Se lucreaza usor cu el si poate fi folosit la cornulete si la placinte/prajituri cu diverse umpluturi. Recomand cu drag si aceasta reteta!
Daca probati reteta mea de Aluat fraged cu untura si iaurt sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 200 g untura solida
- 200 g iaurt tip grecesc
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita aroma de vanilie
- un varf cutit de sare
- 500 g faina
Mod de preparare:
Punem intr-un bol toate ingredientele mai putin faina. Le amestecam, apoi adaugam treptat faina cernuta. Amestecam mai intai cu lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul NU trebuie framantat mult, doar 3-4 minute cat sa se incorporeze toate ingredientele si sa obtinem un aluat potivit de tare care nu se mai lipeste de maini sau peretii bolului. Mie mi-au intrat exact 500 g de faina, dar daca aluatul vi se pare ca este prea moale mai puteti adauga 1-2 linguri. Eu am folosit iaurt cu 10% grasime, daca doriti il puteti inlocui cu smantana fermentata. Si untura se poate inlocui cu 250 g unt moale cu 80% grasime, dar puneti in locul iaurtului smantana cu peste 20% grasime. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il tinem in frigider cam o jumatate de ora dupa catre il putem folosi. De asemenea se poate pastra mai mult timp in congelator, chiar si 2 luni. Eu am folosit acest aluat la cornulete tigarete(va las reteta mai jos), dar se mai poate folosi si la prajituri cu umplutura de branza, mere sau dovleac….recomandarea mea este sa adaugati in el 2-3 linguri cu zahar pudra. Daca il folositi la cornulete nu este nevoie pentru ca la final le vom tavali prin zahar pudra. Cam asta-i tot…simplu de facut, nu-i asa?
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.




















Recipe Reviews