
- Vizualizari34.745
Aluatul fraged cu untura si iaurt este un aluat rapid care se face in aproximativ 10 minute. Se lucreaza usor cu el si poate fi folosit la cornulete si la placinte/prajituri cu diverse umpluturi. Recomand cu drag si aceasta reteta!
Daca probati reteta mea de Aluat fraged cu untura si iaurt sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 200 g untura solida
- 200 g iaurt tip grecesc
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita aroma de vanilie
- un varf cutit de sare
- 500 g faina
Mod de preparare:
Punem intr-un bol toate ingredientele mai putin faina. Le amestecam, apoi adaugam treptat faina cernuta. Amestecam mai intai cu lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul NU trebuie framantat mult, doar 3-4 minute cat sa se incorporeze toate ingredientele si sa obtinem un aluat potivit de tare care nu se mai lipeste de maini sau peretii bolului. Mie mi-au intrat exact 500 g de faina, dar daca aluatul vi se pare ca este prea moale mai puteti adauga 1-2 linguri. Eu am folosit iaurt cu 10% grasime, daca doriti il puteti inlocui cu smantana fermentata. Si untura se poate inlocui cu 250 g unt moale cu 80% grasime, dar puneti in locul iaurtului smantana cu peste 20% grasime. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il tinem in frigider cam o jumatate de ora dupa catre il putem folosi. De asemenea se poate pastra mai mult timp in congelator, chiar si 2 luni. Eu am folosit acest aluat la cornulete tigarete(va las reteta mai jos), dar se mai poate folosi si la prajituri cu umplutura de branza, mere sau dovleac….recomandarea mea este sa adaugati in el 2-3 linguri cu zahar pudra. Daca il folositi la cornulete nu este nevoie pentru ca la final le vom tavali prin zahar pudra. Cam asta-i tot…simplu de facut, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul “Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.





















Recipe Reviews