
-
Vizualizari17.944
Salamul de biscuiti se prepara usor, nu necesita coacere si contine ingrediente la indemana oricui. Reteta poate fi adaptata usor dupa gustul fiecaruia si in functie de ce ingrediente dispunem. Astazi va aduc varianta de post a salamului de biscuiti, reteta pe care o indragesc foarte tare.
Daca probati reteta mea de Salam de biscuiti- reteta de post sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
- 1 kg biscuiti de post
- 800 g rahat
- 150 g margarina vegetala
- 3 linguri cacao
- 4 linguri nuca macinata
- 3 linguri zahar
- 300 ml apa
- o fiola esenta de rom
Pentru finisat:
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Rupem in bucatele 800 g de biscuiti si restul ii maruntim la robot. Eu am folosit biscuiti Fitness care sunt foarte fragezi si gustosi.Taiem rahatul in cubulete mici
Punem pe foc o craticioara cu cele trei linguri de zahar. Cand zaharul se caramelizeaza (avem grija sa nu il ardem), turnam apa (atentie la aburi!) si lasam sa fiarba pana se dizolva complet tot caramelul.
Adaugam margarina(la pachet) si rahatul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte craticioara, aromatizam cu esenta, amestecam bine si lasam la racit.
Peste biscuiti adaugam( pe rand), cacaoa, nuca macinata si compozitia de sirop si rahat. Amestecam bine dupa fiecare. Lasam 5 minute deoparte ca biscuitii sa absoarba din lichid si sa se inmoaie putin.
*
Impartim compozitia in 4 parti cat mai egale.
Intindem folie alimentara(dimensiunea aproximativa a foliei 40×40 cm) pe masa de lucru si punem o parte din compozitie. Rulam cu ajutorul foliei dandu-i forma cilindrica. Presam salamul in folie ca sa nu ramana goluri in interiorul lui. Derulam folia, presaram peste salam fulgi de cocos si strangem din nou cat de bine putem. Rasucim capetele foliei. La fel procedam si cu restul compozitiei. Punem cele patru suluri in frigider pentru cel putin 3-4 ore. Feliem salamul de biscuiti inainte de servire. Consumam cu moderatie, da?.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:

Recipe Reviews