Supa de rosii cu galuste din gris

  • Vizualizari
    4.024

Supa de rosii este o supa lejera de vara si nu numai. Se poate face cu galuste cum am facut astazi eu, dar merg foarte bine si taiteii de casa sau alte paste din comert . De asemenea se mai poate folosi si orez.  Este o bunatate si se poate consuma atat calda cat si rece.



Daca probati reteta mea de Supa de rosii cu galuste din gris sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente:

  • 500 ml suc de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras
  • un  pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • o bucata radacina telina
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde

Pentru galuste:

  • 2 oua de marime medie
  • 120 g gris(6 linguri)
  • un varf cutit de sare




Mod de preparare:
Curatam legumele, le spalam si le punem la fiert intr-o oala cu aproximativ 2,5- litri de apa si un praf bun de sare de sare. Dupa aproximativ o jumatate de ora de fierbere sau cand sunt bine patrunse le scoatem (oprim supa in care au fiert) si cand se racoresc le pasam cu mixerul vertical. Daca doriti ca supa sa fie mai subtire indepartati legumele si folositi doar zeama in care acestea au fiert sau nu pasati intreaga cantitate de legume.
Punem oala cu zeama pe foc si adaugam legumele pasate. Lasam sa fiarba la foc mic pana da in clocot, apoi adaugam  sucul de rosii.
Pregatim galustile: spargem ouale intr-un castron si presaram putina sare peste ele. Le batem bine cu furculita sau cu un tel in forma de para, apoi adaugam in ploaie si in mai multe reprize grisul. Amestecam bine de fiecare data. Lasam compozitia deoparte 10- 15 minute ca sa se umfle grisul. Grisul pe care il vom folosi nu trebuie sa fie fin, trebuie sa aiba o granulatie mai mare ca altfel galustile ies tari. Cand cumparam gris ne uitam pe pachet ca nu cumva sa fie scris gris extrafin. La aceasta reteta am folosit gris marca Baneasa.
Dupa acest timp taiem cu lingura din compozitia de galuste si punem in supa. Inmuiem lingura in supa de fiecare data cand formam o galusca. Acoperim oala partial cu capac si lasam sa fiarba inca 10-15 minte la foc mic. Cat timp fierb galustile le stropim de 2-3 ori cu apa rece(turnam apa peste ele cu o cescuta). Condimentam cu sare si piper macinat, iar la sfarsit presaram patrunjelul tocat. Dupa preferinta se pot adauga si 1 -2 catei de usturoi, putin zahar si alte condimente, dupa gustul fiecaruia. Este tare buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE PASARE CU GALUSTE DIN GRIS.
Iar aici gasiti reteta pentru SUPA DE ROSII CU TAITEI DE CASA.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Lucica Lucica

      Ulei nu se pune la aceasta supa de roșii cu galuste?

      • Gicuţa

        Buna dimineata Lucica. Eu nu am pus, este foarte buna si fara ulei.

    • Gicuța

      Asa este,m multumesc frumos! Va doresc sa aveti un An Nou cu sanatate si numai bucurii!

    • Anonim

      Foarte bună

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *