Pilaf cu carne de pasăre si legume

  • Vizualizari
    4.416

Nimic nu se compară cu gustul familiar al pilafului cu carne de pasăre și legume! Este o rețetă clasică, usor de făcut și incredibil de gustoasă. Pe mine mă duce cu gândul direct la mesele de familie din copilărie. Pur și simplu, un deliciu!



Sper ca rețeta mea de Pilaf cu carne de pasăre să vă aducă bucurie în bucătărie! Vă încurajez să o încercați sau să alegeți oricare altă rețetă de pe blog. Aștept cu nerăbdare să-mi scrieți în comentarii cum a fost experiența voastră. Părerile și sugestiile voastre mă ajută, pentru că, așa cum se spune, omul cât trăiește, învață.

 

Ingrediente:

  • 700-800 g carne de pasăre
  • 1 cană de 250 ml cu orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • sare
  • piper măcinat
  • 3-4 linguri ulei
  • câteva fire de pătrunjel




Mod de preparare:
Spălăm carnea și o punem la fiert într-o cantitate de apă care să o acopere cu 3-4 degete, adăugând și un vârf de cuțit de sare. Eu am folosit un piept de curcan crescut la curte. Adăugăm un morcov, o ceapă și un ardei gras, curățate și spălate în prealabil, dar lăsate întregi. Eu le-am fiert în oala sub presiune timp de aproximativ 35 de minute. Dacă le fierbeți într-o oală clasică, puneți mai întâi carnea să fiarbă, spumați, apoi adăugați legumele. Când carnea este aproape pătrunsă, o scoatem pe o farfurie și îndepărtăm legumele. Păstrăm supa/zeama în care a fiert.
Curățăm, spălăm și tocăm mărunt legumele rămase.
Încindem uleiul într-o cratiță și punem ceapa. Presărăm puțină sare peste ea și o lăsăm la călit până se înmoaie, fără să o prăjim sau să o ardem. Punem ardeiul și morcovul, amestecăm și, după 1-2 minute, adăugăm orezul spălat și bine scurs. Lăsăm puțin la călit până când orezul devine translucid, apoi turnăm 3 căni și jumătate, maximum 4 (aceeași cană de 250 ml), din supa în care au fiert carnea și legumele. Punem și carnea dezosată, potrivim gustul de sare și piper măcinat și, când clocotește, dăm cratița la cuptor la foc mediu sau continuăm gătirea pe aragaz, cum doriți. Dacă folosiți pui din comerț, adăugați carnea fiartă mai spre sfârșit, cu aproximativ 10 minute înainte ca pilaful să fie gata. Din când în când, amestecăm ușor în cratiță. Când orezul este fiert și a absorbit aproape tot lichidul din jurul lui, oprim cuptorul/focul, acoperim cratița cu capac și o mai lăsăm să stea așa aproximativ 10 minute. La sfârșit, presărăm pătrunjel verde tocat. Un deliciu! Un pilaf pufos și tare gustos.
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, plus alte două rețete pentru inspirație. Dacă vă place rețeta, vă rog să-mi lăsați un comentariu. În felul acesta, îmi răsplătiți munca și mă ajutați să știu ce vă place.
Pentru mine ar fi o mare bucurie dacă veți distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare.
Mă puteți urmări pe paginile de  Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.

Iar aici găsiți rețeta pentru SUPĂ DE PASĂRE CU GALUȘTE .




Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Buna ziua! Câte porții ies din cantitatea pe care ați folosit-o?

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *