
- Vizualizari451
Această plăcintă este ușor de preparat și se poate consuma caldă, dar este bună și rece. Se poate servi la mic dejun, ca gustare sau o putem lua la pachet💜
Dacă încercați rețeta mea de Plăcintă cu carne sau orice altă rețetă de pe blog, vă invit cu drag să reveniți cu un comentariu și să-mi spuneți cât de mult v-au plăcut. Apreciez orice sfat sau sugestie, căci omul cât trăiește, învață!
Ingrediente:
- un pachet foi subțiri de plăcintă(450 g)
- 800 g carne de porc sau amestec
- 2 cepe
- 4 căței de usturoi
- o lingură pastă de roșii
- 250 g smântână
- 3 oua
- 3-4 linguri ulei
- boia dulce
- sare
- piper măcinat
- cîteva frunze de marar si patrunjel
Foile de plăcintă le decongelăm din timp. Curățăm și spălăm ceapa și usturoiul. Ceapa o tocăm mărunt. Zdrobim cățeii de usturoi cu lama cuțitului, apoi îi tocăm și pe ei mărunt.
Încingem uleiul într-o tigaie mai largă și adăugăm ceapa și usturoiul. După ce se înmoaie, punem carnea. Amestecăm bine și lăsăm pe foc mediu până se evaporă tot lichidul lăsat și carnea începe să sfârâie (aproximativ 15-20 de minute). Avem grijă să nu o ardem. Adăugăm pasta de roșii, condimentăm cu boia, sare și piper și mai lăsăm aproximativ 5 minute pe foc. Dăm deoparte cratița și scurgem grăsimea în exces. Adăugăm verdeața tocată mărunt și lăsăm amestecul de carne să se răcească.
Așternem hârtie de copt într-o tavă. Împărțim amestecul de carne în 3 și foile în 4 straturi. În pachetul meu au fost 11 foi, așa că un strat l-am făcut doar din 2 foi. Dacă folosiți pachet care are 500 g, puteți pune 1 kg de carne.
Punem primele 3 foi în tavă și distribuim o parte din carne. Tava mea (25×35 cm) a fost mai mică decât foile, așa că le-am încrețit puțin până au ajuns la dimensiunea ei. Nu este nevoie să ungem foile cu ulei.
Punem următorul strat (am folosit stratul format din cele 2 foi), apoi carnea. Procedăm la fel și cu următoarele. În final vom avea 4 straturi de foi și 3 de carne, ultimul fiind de foi. Cu un cuțit bine ascuțit porționăm plăcinta. Spargem ouăle într-un bol, adăugăm un vârf de cuțit de sare și le batem cu furculița. Adăugăm smântâna și amestecăm bine. Turnăm acest amestec deasupra plăcintei și înclinăm ușor tava ca amestecul să cuprindă toate bucățile de plăcintă. O lăsăm deoparte 15-20 minute ca să se îmbibe în sosul de smântână.
În acest timp, aprindem cuptorul la foc potrivit (180°C) și îl lăsăm să se încingă. Introducem tava cu plăcintă și o ținem aproximativ 40-45 de minute sau până se rumenește frumos. Când este gata, scoatem tava din cuptor și, când plăcinta se răcorește puțin, o putem servi. Este sațioasă și tare bună.
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.
Recomand cu drag și rețeta pentru PLĂCINTĂ RAPIDĂ CU BRÂNZĂ SĂRATĂ.
Dar și această rețetă de PLĂCINTĂ SĂRATĂ CU BRÂNZĂ ȘI IAURT.








Recipe Reviews