Caisata – lichior de caise

  • Vizualizari
    3.366

Pentru lichiorul de caise vom folosi fructe parfumate si bine coapte care se desfac cu usurinta de pe sambure. Din cantitatile date mi-au iesit aproape 3 litri de lichior….fin, dulce, parfumat si potrivit de alcolizat.

Daca probati reteta mea de Caisata – lichior de caise sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.





Ingrediente:

  • 3 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • 1,5 – 1,7 litri alcool rafinat sau vodka de calitate( de 40°)
  • miezul de la 15 samburi de caisa

 

Mod de preparare:
Pentru inceput spalam bine caisele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt bine scurse indepartam samburii si taiem caisele in sferturi. Punem bucatile de fructe intr-un borcan de 5 litri in straturi alternative cu zaharul. Adaugam si miezul samburilor si avem grija ca ultimul strat sa fie de zahar. Acoperim borcanul cu o panza curata sau o farfurioara si lasam la macerat, la loc mai racoros, pentru aproximativ 3 zile. In niciun caz nu punem borcanul la soare sau nu lasam prea mult la macerat fiindca fructele vor fermenta si se vor acri. Eu l-am pus in pivnita si in trei zile zaharul s-a dizolvat si s-a format siropul. In acest timp vom scutura de 2 ori pe zi borcanul. Cand zaharul se dizolva complet punem alcoolul. Inchidem borcanul cu capac, il agitam bine si il dam din nou la loc racoros. Il lasam 3 saptamani( vom mai agita borcanul macar o data pe saptamana), apoi strecuram lichiorul.
Mai intai il strecuram printr-o strecuratoare mai mare, apoi printr-o panza deasa pe care o vom aseza in strecuratoare sau printr-un tifon impaturit in mai multe straturi. Daca vi se pare ca lichiorul este slab alcolizat sau prea dulce, mai puteti adauga alcool dupa gustul vostru. Turnam lichiorul in sticle pe care le inchidem etans cu dop. Pana la servire pastram caisata intr-un loc racoros…sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook, pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept, oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru AFINATA.


Iar aici gasiti reteta pentru LICHIOR DE MURE




Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Zoiica Arroneasa

      Mulțumim frumos!

    • Anonim

      Super! FELICITĂRI!

    • Anonim

      Arata bine și ușor de făcut.

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *