Lichior de capsuni- capsunata

  • Vizualizari
    11.846

Lichior de capsuni- capsunata este o bautura dulce, fina si aromata. Inca se mai gasesc capsuni in piata, poate il preparati si voi.





Daca probati reteta mea de Lichior de capsuni sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 

Ingrediente:

  • 1, 5 kg capsuni
  • 700 g zahar
  • 1, 5 l alcool rafinat sau vodka de calitate( de 40°)
  • 3-4 fire de menta





Mod de preparare:
Pentru inceput spalam capsunile in apa rece, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt scurse le indepartam coditele si le punem intr-un borcan de 4-5 litri in straturi alternative cu zaharul. Printre capsuni adaugam si crengutele de menta. Acoperim borcanul cu o panza curata sau o farfurioara si lasam la macerat, la loc mai racoros(nu in frigider) pentru aproximativ 2-3 zile sau pana zaharul se dizolva complet. In acest timp vom scutura borcanul de 2 ori pe zi. Cand zaharul este complet dizolavat turnam alcoolul si amestecam. Astupam borcanul cu capac sau cu 2-3 straturi de folie alimentara si il dam din nou la loc mai racoros. Il lasam 3 saptamani si avem grija sa mai scuturam usor borcanul macar de 2-3 ori pe saptamana. Dupa acest timp strecuram lichiorul, mai intai printr-o strecuratoare deasa, apoi printr-o panza sau tifon impaturit in mai multe straturi. Nu aruncam capsunile, dupa ce le scurgem intr-o strecuratoare le putem folosi la prajituri. Le puteti congela si le folositi la deserturi atunci cand doriti. Daca vi se pare ca lichiorul este slab alcolizat sau prea dulce mai puteti adauga alcool dupa gustul vostru. Turnam lichiorul in sticle pe care le inchidem cu dop, dar nu inainte de a-l degusta, dupa 1-2 saptamani va fi si mai bun. Sper sa incercati si voi cat mai curand reteta, este un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru VISINATA DE CASA.

Iar aici gasiti reteta pentru LICHIOR DE CAISE.





Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Ma bucur ca am găsit aceasta rețetă de caisata,dar si capsunata. Am pus în aplicare pe a doua și este foarte bună.Cand caisele vor fi mai coapte si le prefer pe cele românești o voi încerca.Multumesc!

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *