Prajitura rasturnata cu prune si caramel

  • Vizualizari
    1.282

Prajitura rasturnata cu prune si caramel este un desert delicios care se poate face si cu alte fructe de sezon. Se prepara rapid si contine ingrediente la indemana oricui. Recomad cu drag reteta.



Daca probati reteta mea de  Prajitura rasturnata cu prune si caramel sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.


Ingrediente:

  • 800-900 g prune

Caramel:

  • 6 linguri de zahar(150 g)

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar(100 g)
  • 5 linguri faina(125 g)
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare

 




Mod de preparare:
Spalam prunele, le stergem de apa si le taiem in jumatati.
Intr-o craticioara caramelizam cele 6 linguri de zahar  avand grija sa nu il ardem ca va deveni amar.
Turnam imediat zaharul ars in tava in care vom coace prajitura( am folosit un vas yena cu dimensiunile 28×18 cm) si il intindem rapid pe fundul vasului. Dupa ce se raceste caramelul asezam peste el, cu coaja in jos, jumatatile de pruna. Umplem si golurile dintre prune cu bucati mai mici.
Blat:
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol, presaram outina sare peste ele si le mixam un minut. Adaugam pe rand : zaharul lingura cu lingura, la fel si uleiul, apoi esenta si mixam bine dupa fiecare. Cu ajutorul unei spatule incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Turnam aluatul peste prune, scuturam putin tava, il nivelam si o dam la cuptorul preinclazit la foc mediu(180 °C) pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa primele 35 de minute putem sa facem testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam prajitura 5 minute in cuptor, apoi repetam testul. Blatul trebuie sa fie frumos rumenit deasupra.
Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor, punem un platou deasupra ei si o rasturnam. Cand se raceste o portionam si o servim cu mare pofta. Este un desert ieftin, rapid si tare bun. Consumam cu moderatie, da?????
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept, oricand, cu mare drag !
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU PRUNE SI BEZEA.
Iar aici reteta pentru PRAJITURA PUFOASA CU CHEFIR.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *