
- Vizualizari1.244
Prăjitura Sumegi este o prăjitură fină, sățioasă și plină de savoare. Are foi de bezea, cremă fină cu unt și cacao și un strat generos de ciocolată. Vă sfătuiesc să faceți porție dublă ca să se ajungă.
Dacă probați rețeta mea de Prăjitură cu nucă Sumegi sau orice altă rețetă de pe blog, vă aștept cu drag să reveniți și să-mi spuneți cât de mult v-au plăcut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cât trăiește învață.
Ingrediente
Blat:
- 4 albușuri
- 125 g zahar (5 linguri)
- 100 g miez de nucă măcinat (5 linguri)
- o lingură faina
- un praf de sare
- o lingurița praf de copt
Crema:
- 4 galbenușuri
- un ou
- 125 g zahăr(5 linguri)
- 25 g cacao (o lingură)
- 125 g unt 82%grăsime
- ½ fiola esență de vanilie
- un praf de sare
Glazura:
- 100 g ciocolată cu lapte
- 50 g unt
- 3 linguri frișcă lichidă
Decor:
- miez de nucă prăjit
Mod de preparare:
Blat
Peste albușuri punem puțină sare și le mixăm până devin spumă. Adăugăm zahărul în 2-3 reprize și mixăm bine de fiecare dată până zahărul se dizolvă complet. La final trebuie să obținem o bezea tare și lucioasă. Amestecăm nucile cu făina, praful de copt (dacă îl folosiți) și le incorporăm în bezea amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus. Tapetăm o tavă mare (am folosit tava de la aragaz) cu hârtie de copt și întindem bezeaua. Punem tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180°C) pentru aproximativ 25 de minute sau până bezeaua se întărește și începe să se rumenească ușor pe margini. Când este gata, scoatem tava cu blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească.
Cremă:
Amestecăm cu telul în forma de pară: oul, gălbenușurile, zahărul, sarea și cacaoa cernută. Compoziția astfel obținută o punem să fiarbă pe baie de aburi și amestecăm continuu până se îngroașă și devine ca o budincă. Când este gata, o dăm deoparte și adăugăm untul moale și esența. Omogenizăm.
Glazură:
Punem la topit pe baie de aburi ciocolata ruptă bucățele împreună cu frișca și untul. Amestecăm până la omogenizare.
Asamblare:
Tăiem blatul, pe verticală, în trei bucăți egale. Pe un platou așezăm prima bucată de blat și întindem jumătate din cantitatea de cremă (călduță). Așezăm al doilea blat și întindem restul de cremă. Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolată. Decorăm cu nuci prăjite/uscate și tocate grosier. Dăm prăjitura la frigider și o tăiem a doua zi (eu nu am avut răbdare și am tăiat-o după 2 ore). Un deliciu!
Dacă îți plac rețetele mele, mă poți recompensa lăsând un comentariu în rubrica de mai jos. De asemenea, poți distribui această rețetă pe Facebook sau pe alte rețele de socializare.
Mă poți urmări și pe paginile mele de:
Te aștept cu drag și în grupul nostru, „ „Bunatati din bucatariile noastre” ”, pentru a găti și a ne sfătui împreună.
Îți mulțumesc pentru vizită și te mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


Aici găsiți rețeta pentru PRĂJITURĂ DEȘTEAPTĂ CU CIOCOLATĂ.
Va sfătuiesc să încercați și rețeta de TIRAMISU FĂRĂ OUĂ.










Recipe Reviews