
- Vizualizari10.292
Aceasta reteta de macrou cu sos de rosii la cuptor este printre preferatele mele. Rapida, usor de facut si absolut delicioasa.
Daca probati reteta mea de Macrou cu sos de rosii la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 4 bucati macrou(1,2 kg)
- 3 rosii sau o cutie rosii cubulete
- 3 cepe
- ½ capatana usturoi
- o lamaie mica feliata
- zeama de la o lamaie
- o lingura pasta de ardei sau rosii
- o frunza de dafin
- sare
- piper macinat
- 3-4 linguri cu ulei
- o cescuta cu vin alb sau apa
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine si indepartam capetele, cozile si aripioarele.
Spalam bine interiorul pestilor sub jet de apa rece si indepartam toata pielita neagra ca altfel va da gust amar preparatului. Dupa ce il spalam bine il mai putem tine 15- 20 de minute intr-un vas cu apa rece. Dupa ce se scurge il tamponam cu prosoape de hartie, apoi il condimentam in interior si la exterior cu sare si piper macinat. Il punem intr-un vas, il stropim cu zeama de lamaie si il lasam deoparte pentru cel putin o jumatate de ora acoperit cu capac. Daca este prea cald il putem tine in frigider. Macroul se poate inlocui cu orice fel de peste, de preferat sa nu aiba oase prea multe.
Cat timp pestele sta deoparte punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul curatate de coaja, spalate si tocate marunt. Le lasam cat sa se inmoaie putin, apoi punem rosiile decojite si taiate cubulete(sau conserva de rosii). Le calim impreuna putin, apoi adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb. Pasta de ardei se poate inlocui cu pasta de rosii, iar vinul cu apa. Punem frunza de dafin, sare si piper macinat. Lasam sa dea cateva clocote dupa care transferam sosul intr-o tava. Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se poate praji usor pestele inainte de a-l pune in tava, dar eu am ales aceasta varianta. Daca doriti, il puteti portiona in bucati mai mici. Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar il pensulam din cand in cand cu sosul din tava. Il lasam la cuptor aproximativ o ora sau pana se gateste si se rumeneste usor deasupra. Timpul de gatire poate varia, depinde mult de marimea pestelui. Cu 10 minute inainte de a fi gata punem feliile de lamaie printre bucatile de peste si la sfarsit presaram verdeata tocata marunt. Lasam pestele 10-15 minute sa se racoreasca, apoi il putem servi…este tare gustos si sanatos.
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru PLACHIE DE CRAP.
Iar aici gasiti reteta pentru MACROU CU LEGUME SI SOS DE ROSII LA CUPTOR.








Recipe Reviews