
- Vizualizari885
Aceste Gogosi din aluat cu cartofi sunt delicioase, pufoase si se pastreza moi si a doua zi….daca mai raman
. Recomand cu drag reteta, merita sa o incercati!
Daca probati reteta mea de Gogosi pufoase din aluat cu cartofi sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- 300 g cartofi
- 600 g faina
- 2 oua
- 250 g iaurt gras
- 5 linguri zahar
- 50 ml ulei
- un pliculet drojdie uscata
- o lingura esenta de vanilie
- ¼ lingurita sare
- ulei pentru prajit gogosile
- zahar pudra pentru pudrat gogosile(optional)
Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii zdrobim (ca pentru piure). Lasam piureul sa se racoreasca.
Punem iaurtul cu zaharul si sarea intr-o craticioara pe foc mic. Lasam cat sa se dizolve zaharul si sarea, apoi dam deoparte si adaugam esenta.
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia si facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam piureul caldut, ouale, uleiul si amestecul de iaurt si zahar(caldut). Amestecam bine toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe plansa de lucru infainata. Framantam aproximativ 10-12 minute. Daca este nevoie mai adaugam putina faina. Nu exageram cu faina, aluatul trebuie sa fie mai moale.
Punem aluatul din nou in bol(presaram inainte bolul cu faina sau il ungem cu ulei), il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut il mai framantam inca odata (aproximativ 2-3 minute) si il mai lasam inca o jumatate de ora la crescut.
Dupa acest timp, cu mainile unse cu ulei rupem bucati din aluat si le dam o forma rotunda. Eu am impartit aluatul in 16 bucati. Punem uleiul la incins intr-o cratita pe foc mediu si cand se incinge suficient reducem focul. Luam cate o bila de aluat si inainte de a o pune in cratita facem cu degetul o gaura in mijlocul ei. Prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Optional le putem pudra cu zahar. Sunt pufoase si delicioase!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest.Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


Iar aici gasiti reteta clasica de GOGOSI.









Leave a Review