
- Vizualizari2.041
Pe langa gogosarii in otet la rece am facut si cateva borcanele cu gogosari in sos de mustar. Sunt minunati ca si garnitura langa o friptura si nu numai. Gogosarii raman crocanti, iar sosul este fin/catifelat si delicios. Recomand cu drag sa faceti si voi cateva borcanele.
Daca probati reteta mea de Gogosari in sos de mustar sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 3 kg gogosari
- 250 ml otet de 9°
- 250 ml ulei
- 250 g mustar clasic
- 250 g zahar
- 4 frunze de dafin
- 2 linguri cu sare pentru muraturi
- 1 lingura rasa piper boabe
Mod de preparare:
Mai intai ne ocupam de sterilizarea borcanelor: le spalam foarte bine cu apa calda si detergent de vase, apoi le punem intr-o tava fara sa se atinga intre ele si fara sa le inchidem cu capace. Punem tava cu borcane in cuptor la foc mic pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp oprim cuptorul, punem in tava si capacele bine spalate si le lasam impreuna cu borcanele pana acestea se racesc.
Spalam gogosarii si ii lasam sa se scurga sau ii stergem cu un prosop de bucatarie.
Ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem in felii. Dupa curatate mi-au ramas 2.4 kg de gogosari.
Intr-o oala incapatoare punem la fiert otetul, uleiul, mustarul, zaharul si sarea. Daca doriti, puteti folosi un mustar mai picant. Adaugam frunzele de dafin si boabele de piper. Amestecam si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si sarea.
Adaugam jumatate din cantitatea de gogosari, apoi lasam sa fiarba la foc mic timp de 7-8 minute din momentul in care incep sa clocoteasca. Din cand in cand amestecam usor in ei. Cand sunt gata ii scoatem cu o spumiera si ii punem intr-un vas. Ii acoperim ca sa ii pastram calzi. Procedam la fel si cu restul gogosarilor.
Cand sunt gata, Ii asezam in borcane impreuna cu frunzele de dafin ….le rupem in jumatati ca sa ne ajunga pentru toate borcanele. Turnam sosul cald peste ei, sigilam cu capace si intoarcem borcanele cu gura in jos. Le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca acolo pana a doua zi. Sunt deliciosi!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru GOGOSARI UMPLUTI.
Aici gasiti reteta pentru GOGOSARI IN OTET (LA RECE)








Recipe Reviews