
- Vizualizari11.067
Aceasta reteta de conopida in otet o folosesc de cativa ani buni si este foarte apreciata de familie, prieteni si colege. Conopida iese crocanta cu gust dulce- acrisor. Merge de minune langa o friptura sau o tocanita.
Daca probati reteta mea de Conopida in otet sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 4 kg conopida
- 2 radacini hrean
- 2-3 morcovi(optional)
- 2 litri apa
- 1 litru otet de 9°
- 1 cana zahar (cana de 250 ml)
- 3 linguri cu varf sare grunjoasa(90 g)
- 1 lingura piper boabe
- 1 lingura boabe de mustar(optional)
- 6-7 frunze de dafin
Mod de preparare:
Desfacem conopida in buchetele si o spalam cu atentie pentru ca se mai intampla uneori sa se ascunda prin ea viermisori sau alte insecte. Va sfatuiesc sa o puneti intr-un lighean sau alt vas mare, turnati apa rece cat sa treaca peste ea, apoi adaugati 1-2 linguri cu otet. O vom lasa asa cam jumatate de ora. Dupa acest timp o clatim sub jet de apa rece, o punem in strecuratori si o lasam la scurs.
Curatam morcovii de coaja, ii spalam, apoi ii taiem in rondele. La fel curatam si spalam hreanul ,apoi il taiem in betisoare.
Asezam/aranjam buchetele de conopida in borcane, alternand cu rondele de morcov si betisoare de hrean. Nu o indesati prea tare ca sa nu se rupa/sfarame. Daca va mai raman cateva buchetele le puteti pune a doua zi ca se va mai lasa.
Intr-un vas punem otetul si apa la fiert. Adaugam sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.
Lasam pe foc sa dea cateva clocote ca sa se dizolve sarea si zaharul. Punem borcanele pe o tava de metal sau in chiuveta de inox( eu le-am pus in chiuveta ). Cand saramura este gata, o lasam cinci minute la racorit, apoi luam cu polonicul din ea si turnam peste conopida din borcane. Adaugam frunzele de dafin si piperul care au fost in oala cu saramura. Deasupra conopidei din fiecare borcan putem sa fixam cate doua stinghiute din lemn pentru a o impiedica sa se ridice deasupra saramurii. Inchidem borcanele cu capace, le lasam pana a doua zi sa se raceasca, apoi le putem depozita in camara sau beci. Simplu de preparat si tare buna aceasta conopida in otet.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag
!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru GOGOSARI IN OTET(LA RECE
Iar aici reteta de CASTRAVETI IN OTET(BULGARESTI)















Recipe Reviews