
- Vizualizari5.820
Castraveti murati la soare, o reteta simpla de castraveti crocanti si aromati cu usturoi si marar. La mine nu trece vara fara sa fac macar de doua ori castraveti murati la soare/covasiti. Sper sa incercati si voi reteta mea si sa va placa.

Daca probati reteta mea de Castraveti murati la soare sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 3 kg castraveti(aproximativ)
- 2 litri de apa
- 2 linguri cu varf de sare pentru muraturi
- 1 capatana de usturoi
- 3-4 tije de marar uscat
Mod de preparare:
Spalam castravetii cu apa rece si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Curatam usturoiul de coaja si il taiem in felii. Tijele de marar le vom impati in trei: o parte o vom pune la fundul borcanului, apoi la mijloc peste castraveti si deasupra lor. Spalam un borcan de 5 litri si asezam pe fundul lui o parte din tijele de marar. Optional se mai pot adauga ardei iuti sau ramurele de cimbru. Castravetii mei au fost mai mari si i-am despicat (nu pana la capat). Daca sunt micuti ii lasati intregi. Am tait/inlaturat putin si dintr-un capat( capatul cu codita). I-am asezat cat de bine am putut in borcan( mi-au ramas vreo 4 castraveti din cele 3 kg) si am pus printe ei feliile de usturoi. Punem intr-o oala apa si sarea. Asezam oala pe foc si fierbem saramura pana sarea se dizolva complet, apoi o lasam cinci minute la racorit. Asezam borcanul pe o tava de metal sau pe lama unor cutite si turnam cu polonicul saramura fierbinte. Deasupra borcanului asezam o farfurioara, apoi lasam borcanul la soare. Am prins vreme buna si insorita, temperaturi de peste 30 grade, si castravetii mei s-au murat in 4 zile. A doua zi incepuse sa fiarba, zeama era deja tulbure. Eu i-am lasat si peste noapte afara fiind cald. Daca este mai rece,seara puteti aduce borcanul cu castraveti in bucatarie. Castravetii astfel murati se pot depozita in beci/pivnite, sau ii puteti pune in recipiente mai mici, impreuna cu zeam, si ii tineti in frigider. Sunt deliciosi,crocanti si foarte aromati.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

In imagine de mai jos sunt cateva borcane de castraveti bulgaresti, plus un borcan de castraveti murati la soare.
Aici gasiti reteta pentru CASTRAVETI BULGARESTI.
Aici gasiti reteta pentru CASTRAVETI IN SARAMURA.










Recipe Reviews