Castraveti in oţet (bulgaresti)

  • Vizualizari
    77.980

Aceasta reteta de  Castraveti in oţet (bulgaresti) este cea mai simpla si usoara, iar rezultatul este garantat. Castraveti pusi in acest fel tin si 2-3 ani, ies crocanti, au gust dulce-acrisor si in 2-3 zile sunt buni de consum.




 

Daca probati reteta mea de Castraveti in oţet (bulgaresti) sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 

Ingrediente:

  • 12 kg castraveti
  • sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
  • zahar(46 lingurite)
  • otet de 9°- aproximativ 1,4 litri
  • 4-5 cepe
  • 2 morcovi(optional)
  • boabe de mustar
  • piper boabe
  • 23 de borcane de cca 800 ml





Mod de preparare:
Prima data vom pregati borcanele si capacele acestora: le spalam cu apa si detergent de vase, apoi le lasam la scurs.
Spalam castravetii cu apa rece si ii lasam la scurs si pe ei. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, iar morcovii in rondele. Asezam castravetii in borcane si punem printre ei ceapa si rondele de morcov.
Punem in fiecare borcan o lingurita cu sare, doua lingurite cu zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ). Mai adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe de piper.
Completam cu apa rece, apoi inchidem borcanele cu capace.
Punem borcanele la fiert(la bain – marie) in vase mai mari pe fundul carora asternem 3-4 straturi de hartie sau un prosop de bucatarie. Eu am folosit coli de scris. Apa din vasul/vasele in care fierbem borcanele cu castraveti trebuie sa ajunga aproape de capacele borcanelor.
Fierbem borcanele aproximativ 15-20 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca sau pana castravetii isi schimba culoarea.
Dupa acest timp, ii acoperim cu un prosop gros/patura si ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert.
Cand se racesc, scoatem borcanele din apa si le depozitam in beci sau camara. In 2-3 zile castraveciorii sunt buni de consum. Este simplu de facut, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

In imaginea de maijos  sunt cateva borcane de castraveti bulgaresti, plus un borcan de Castraveti murati la soareAici gasiti reteta pentru CASTRAVETI IN SARAMURA.
Aici gasiti retetea pentru GOGOSARI IN OTET- FARA FIERBERE.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu mare drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri si com. O zi frumoasa!

    • Anonim

      Mulțumesc frumos pentru rețeta !

    • Gicuța

      O zi frumoasa!

    • Gicuța

      Nu este nevoie de hrean, in rest poti pune ce condimente doresti. O zi frumoasa!

    • Anonim

      Bună rețeta și eu o folosesc!

    Răspunde-i lui Gicuța Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *