
-
Vizualizari9.948
Dulceata de nuci verzi un adevarat deliciu. Perioada in care nucile sunt bune pentru dulceata este incepand cu jumatatea lunii iunie pana la inceputul lunii iulie. Se culeg direct din pom nuci mai marisoare, dar care sa aiba miezul gelatinos. Pentru decojire avem nevoie de un cutit bine ascutit si manusi de unica folosinta.
Daca probati reteta mea de Dulceata de nuci verzi sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 1,5 kg nuci cantarite dupa curatare(aproximativ 250 nuci)
- 1,5 kg zahar
- o lamaie intreaga
- zeama de la trei lamai
- 500 ml apa
Mod de preparare:
Pregatim un vas cu apa rece in care adaugam o lamaie feliata. Indepartam coaja verde a nucilor pana ajungem la partea alba. Pe masura ce le curatam le punem in vasul cu apa. Punem o farfurie peste ele ca sa nu se ridice la suprafata si le lasam asa pana a doua zi. In acest timp schimbam apa de doua- trei ori fara sa inlaturam feliile de lamaie.
A doua zi vom opari nucile de 4 ori. Procedam asa: punem un vas cu apa(aproximativ 2 litri jumatate) pe foc. Cand apa clocoteste adaugam nucile si lasam sa fiarba 1-2 minute. Inchidem focul, lasam nucile sa stea 10-15 minute in apa clocotita, apoi le scoatem intr-o strecuratoare si le spalam sub jet de apa rece. Repetam operatiunea inca de trei ori. Intre timp spalam borcanele, apoi le uscam in cuptor/sterilizam ca aici.
Punem apa si zaharul la fiert intr-o cratita cu fundul gros pe foc mediu. Amestecam constant si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul si lichidul capata consistenta unui sirop…dureaza cam 15-20 de minute. Adaugam nucile scurse de apa, punem si zeama de lamaie, apoi lasam dulceata sa fiarba 15-20 de minute sau pana se leaga. Putem sa facem proba picaturii: trecem cu lingurita prin dulceata si lasam sa cada ultimile picaturi pe o farfurie. Daca picaturile raman intregi si nu se preling inseamna ca dulceata este gata. Cand este gata, punem dulceata fierbinte in borcanele pregatite dinainte, asezate pe tava de metal, iar pe masura ce le umplem le infiletam cu capace si le intoarcem cu capacul in jos. Dupa 10 minute le reintoarcem in pozitia normala, le acoperim cu un prosop mai gros si le lasam acolo pana se racesc. Depozitam borcanele cu dulceata intr-un loc mai racoros. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru LICHIOR DE NUCI VERZI.Iar aici gasiti reteta pentru LICHIOR DE MENTA.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:

Recipe Reviews