- by Gicuţa
- 0 / 5

-
Vizualizari1.218
Va mai aduceti aminte de deserturile simple si bune din copilarie? Eu n-am sa le pot uita niciodata…astazi m-am “jucat” putin cu niste biscuiti si ciocolata si cam asta a iesit. Rezultatul este unul delicios, va asigur!
Daca probati reteta mea de Tort de biscuiti si crema de ciocolata sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
- 80 bucati de biscuiti Petit-beurre (aproximativ 700g)
Crema:
- 800 ml frisca lichida (am folosit Creme Patisserie-Meggle)
- 200 g ciocolata cu 50% cacao
Pentru inmuiat biscuitii:
- 250 ml ness indulcit (puteti inlocui cu lapte sau cafea)
Decor:
- 75 g ciocolata 50%cacao
- o lingura unt solid
- 2 linguri lapte
- cacao
- cativa mieji de nuca.
Mod de preparare
Crema:
Rupem ciocolata (200 g) bucatele, o punem intr-o craticioara si turnam peste ea 200 ml frisca lichida. Punem craticioara pe foc mic si o lasam doar cat sa se topeasca ciocolata(atentie, frisca nu trebuie sa fiarba!) amestecand continuu pana la omogenizare. Lasam sa se raceasca.
Mixam restul de fisca (600 ml), apoi adaugam in fir subtire sosul de ciocolata bine racit. Ca frisca sa se bata bine trebuie sa fie foarte rece, deci trebuie tinuta in frigider minim 12 ore.
*
Imbracam un vas/tava cu folie alimentara(am folosit un vas de plastic cu dimensiunea de 27x 17×10 cm) lasam folia sa cada pe margini ca sa putem acoperi tortul cand este gata.
Oprim 3 linguri bune din crema pe care o punem intr-un vas si o dam la frigider. O vom folosi la final cand vom orna tortul.
Trecem pe rand biscuitii prin ness-ul racit si ii asezam in tava ( mi-au incaput 10 buc. pe un strat). Intindem un strat de crema, un strat nu prea gros, doar cat sa acopere bine biscuitii(cam 3 linguri). Peste crema asezam alt strat de biscuiti inmuiati, apoi punem din noua crema. Procedam asa pana terminam biscuitii si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de biscuiti. Mie mi-au iesit 8 straturi de biscuiti. Acoperim tortul cu folia si il dam la frigider pentru cel putin 3 ore sau pana crema se intareste.
Dupa acest timp, rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia. Cu crema pastrata(cele trei linguri) acoperim biscuitii de deasupra tortului si netezim marginile.
Eu am avut o forma mica de metal (inimioara) pe care am trecut-o prin cacao apoi am lipit-o usor de marginea tortului formand acele inimioare.
Topim pe baie de aburi ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele si untul. Cand se racoreste luam cu lingura si trasam linii deasupra tortului. Tocam cativa mieji de nuca marunt si ii presaram peste liniile de ciocolata. Cam acesta este tortul meu de biscuiti si crema de ciocolata…frumos si delicios.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook, pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:



Recipe Reviews