Tort cu crema de zahar ars si budinca

  • Vizualizari
    292

Acest tort cu crema de zahar ars si budinca este un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios. Se prepara rapid si este bun pentru orice ocazie.





Daca probati reteta mea de Tort cu crema de zahar ars si budinca sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????.

Ingrediente
Caramel:

  • 8 linguri de zahar

Crema de zahar ars:

  • 800 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 plicuri zahar vanilat
Blat: 
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sare

Pentru ornat:

  • un plic praf de budinca (de care doriti, eu am pus de caramel) preparata dupa instructiunile de pe ambalaj
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata 50%cacao

 



Mod de preparare
Caramel:

Punem zaharul intr-o cratita si il caramelizam fara sa il ardem, il lasam doar pana devine auriu. Eu am folosit o cratita de tuci de 3 litri cu diametrul de 23 cm. Rotim cratita pentru a intinde caramelul pe peretii ei, apoi lasam la racit.
Crema:
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se dizolva. Turnam laptele usor peste oua in timp ce amestecand cu telul in forma de para. Punem amestecul de lapte si zahar in cratita tapetata cu zaharul ars.
Blat:
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Peste albusuri punem un varf cutit de sare si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa. Incorporam cate un galbenus, mixam dupa fiecare, apoi aromatizam cu esenta de rom. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Amestecam usor cu o spatula, de jos in sus. Adaugam compozitia de pandispan peste amestecul de lapte si uniformizam. Pandispanul va sta deasupra laptelui nu se va lasa la fund.
Dam cratita la cuptorul preincalzit la foc moderat(180
°C) pentru aproximativ 40-45 minute sau pana cand blatul se rumeneste si se dezlipeste de pe marginile cratitei. Cand este gata, scoatem cratita din cuptor si lasam 15-20 de minute sa se racoreasca tortul. Cand s-a racorit punem un platou deasupra cratitei si dintr-o miscare o intoarcem(rasturnam). Lasam sa se raceasca bine, apoi indepartam cratita.
Intindem deasupra budinca calduta(preparata dupa instructiunile de pe ambalaj).
Lasam sa se raceasca si ne ocupam de frisca pentru ornat: Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam apoi o lasam sa se raceasca. O tinem 10-15 minute in congelator, dupa care o batem spuma. O punem intr-un posh si ornam tortul, dupa imaginatie.Pana la servire pastram tortul in frigider. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag????!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



Aici gasiti reteta unui desert la fel de delicios, TORT CU MERE SI CREMA DE ZAHAR ARS.
Iar aici gasiti reteta pentru CREMA DE ZAHAR ARS.


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *