Tiramisu fara oua

  • Vizualizari
    6.958

Tiramisu fara oua este un desert extrem de simplu pe care il poate face oricine, iar prepararea lui dureaza mai putin de o jumatate de ora. Recomand cu drag si aceasta reteta????!




Daca probati reteta mea de Tiramisu fara oua sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 

Ingrediente:

  • 200-250 g piscoturi
  • 500 g branza mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml cafea espresso / cafea tare indulcita dupa gust
  • 2 linguri lichior amaretto(optional)
  • o lingura cacao
 






Mod de preparare:
Smantana pentru frisca trebuie tinuta cel  putin 24 de ore la frigider sa se raceasca foarte, foarte bine.
Punem branza mascarpone intr-un bol, adaugam zaharul pudra si o mixam 2-3 minute.
Separat mixam smantana pentru frisca. Atentie! Nu mixam prea mult ca sa nu se taie…o mixam doar pana capata consistenta. Adaugam treptat mascarponele in timp ce mixam la viteza mica. La sfarsit aromatizam cu lichiorul de cafea.
Intr-o tava sau un vas yena asezam un rand de piscoturi trecute rapid prin cafea. Eu am montat tiramisu intr-un vas cu dimensiunile 24x15x6 cm si mi-au intrat 200 g piscoturi. Daca aveti un vas putin mai mare puteti pune mai multe piscoturi…pana la 250 g. Peste piscoturi intindem jumatate din crema mascarpone si asezam din nou alt strat de piscoturi, la fel, trecute rapid prin cafea. Cu ajutorul unui pos/seringa de bucatarie spritam deasupra piscoturilor restul de crema. Cernem deasupra cacao si dam tava cu prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa acest timp prajitura se raceste, piscoturile se mai inmoaie si este numai buna de servit….un deliciu! Ati vazut cat de simplu se face, da?????
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita, aprecieri si incredere!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      😘

    • Gicuța

      Multumesc, sanatate tuturor! 😘

    • Gicuța

      Neaparata…o zi frumoasa! 😘

    • Gicuța

      Multumesc tare mult!😘

    • Anonim

      Uau, trebuie incercate!

    Răspunde-i lui Anonim Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *