
- Vizualizari1.633
Pui totul in tava, bagi tava in cuptor, iar cuptorul isi face treaba…suna bine nu-i asa
? In weekendul trecut am facut aceste de-li-cioa-se pulpe cu cartofi si morcovi la cuptor. Se prepara atat de simplu si usor incat abia astept sa le repet. Recomand cu drag sa le faceti si voi, vor deveni preparatul preferat.

Daca probati reteta mea de Pulpe de pui cu cartofi si morcov la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui (1 kg)
- 1 kg de cartofi
- 2 buc. morcov(250 g)
- o capatana de usturoi
- cimbru uscat
- boia dulce de ardei(optional)
- piper macinat
- sare
- 2 linguri ulei
- 2 linguri sos de rosii
Mod de preparare:
Prima data vom parli, curata si spala pulpele de pui, apoi le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le condimentam cu cimbru, boia dulce de ardei, piper macinat si sare…toate puse dupa gust. Daca doriti, puteti folosi condimentele care va plac. Curatam cartofii si morcovii de coaja, ii splam si ii lasam si pe ei la scurs. Intr-o tava incapatoare adaugam cateii de usturoi decojiti si taiati in felii mai mari, morcovii taiati in rondele si cartofii taiati in felii potrivit de groase. Punem peste legume: sare, piper macinat, boia si cimbru. Adaugam si 2 linguri de ulei, apoi amestecam bine cu mainile ca sa se distribuie condimentele uniform peste legume. Printre legume punem bucatile de carne condimentate. Daca aveti o tava mai mare puteti adauga mai multe legume, dar nu trebuie inghesuite/suprapuse prea mult pentru ca nu se vor gati bine. Turnam aproximativ 300 ml apa si acoperim/sigilam tava cu folie de aluminiu. Daca nu doriti sa folositi folie de aluminiu sifonati o hartie mare de copt, apoi inveliti cu ea carnea si legumele din tava. Daca aveti un vas mare cu capac este si mai bine. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu ( 180 °C). Verificam din cand in cand ca apa din tava sa nu scada prea mult si daca este nevoie mai adaugam cate putina apa fierbinte. Dupa aproximativ o ora si 10 minute indepartam folia de aluminiu si ungem/pensulam pulpele de pui cu sos de rosii. Sosul de rosii se poate inlocui cu pasta de tomate pe care o subtiem cu putina apa sau se poate folosi ketchup. La final carnea va avea o culoare splendida. Reintroducem tava in cuptor, fara folie de aluminiu sau capac, si o mai lasam cca 20 de minute sau pana carnea si legumele sunt bine patrunse si se rumensc frumos. Timpul de gatire varianza in functie de marimea pulpelor. Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, lasam 10 minute sa se racoreasca carnea si legumele, apoi le putem servi. Eu am presarat deasupra coadita verde de la 2 fire mici de ceapa..Atat de bune au fost aceste pulpe de pui cu cartofi si morcovi la cuptor…abia astept sa le repet
.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru PULPE DE PUI CUSOS DE MUSTAR.
Aici gasiti reteta pentru PULPE DE PUI COAPTE IN LAPTE.








Leave a Review