
-
Vizualizari1.916
Saptamana trecuta am mers la tara si am cules de la vecinii mei dragi si harnici, Cecilia si Georgica, mai multe cirese. Au fost mai micute, dar dulci si aromate. Anul acesta s-au facut muuulte, aproape ca se rupeau crengile cu ele, mi-a parut rau ca nu am facut o poza cu ciresii. O parte din ele le-am folosit la aceasta prajitura delicioasa pe care o recomand cu drag. Este o prajitura aromata cu o textura usor umeda si in acelasi timp pufoasa.
Daca probati reteta mea de Prajitura marmorata, cu cirese sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 5 oua de marime medie
- 200 g zahar (8 linguri)
- 275 g faina (11 linguri)
- 100 ml ulei
- 200 g iaurt simplu
- 3 plicuri zahar vanilat
- o lingurita coaja de lamaie
- o lingurita praf de copt
- o lingura cu cacao
- un praf bun de sare
- 700 g cirese
Mod de preparare:
Pentru inceput ne ocupam de cirese: le spalam, indepartam coditele si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt scurse le scoatem samburii si le lasam iarasi in strecuratoare sa se scurga bine de zeama/suc. Din cand in cand scuturam strecuratoarea.
Pornim cuptorul la foc mediu(180°C) si asternem hartie de copt intr-o tava. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25×35 cm si am udat-o inainte de a pune hartia ca sa o pot aseza mai bine.
Masuram/cantarim ingredientele si cernem faina impreuna cu praful de copt. Spargem ouale in vasul mixerului sau alt bol si adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat si sarea. Mixam bine pana compozitia isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Zaharul trebuie sa se dizolve complet. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, apoi adaugam iaurtul in 2-3 transe. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat faina, iar la final aromatizam cu razatura de lamaie. Punem compozitia in tava pregatita dinainte si oprim 5-6 linguri in vas. Amestecam cacaoa cu putina apa calda(1-2 linguri), o punem peste aluatul ramas si amestecam pana se omogenizeaza. Luam cu lingura din compozitia maro si trasam linii peste compozitia alba, apoi facem diferite forme cu furculita(vezi foto mai jos). Asezam fructele deaspura aluatului, apoi dam tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura trece testul scobitorii: dupa primele 40 de minute infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca prajitura este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat, mai coacem prajitura 5-7 minute, apoi repetam testul. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se racoreasca putin, apoi o scoatem cu hartie cu tot si o lasam la racit. O portionam, o asezam pe un platou si o servim impreuna cu persoanele dragi. Super-buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti o reteta in varianta simpla, fara cacao.
Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA VALURILE DUNARII.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:



Recipe Reviews