
- Vizualizari342
Cea mai rapida si desteapta prajitura, la copt, se separa singura in straturi. Este vanilata, cremoasa si delicioasa. Recomand cu drag si aceasta reteta! cu drag reteta!
Daca probati reteta mea de Prajitura desteapta sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 9 oua de marime medie
- 1 litru lapte
- 200 g faina
- 200 g unt (82% grasime)
- 250 g zahar pudra
- 5 pliculete zahar vanilat
- un varf cutit de sare
- zahar pudra pt. finisat prajitura
Mod de preparare:
Topim untul intr-o cratita la foc mic si-l lasam la racit.
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem zaharul pudra si cel vanilat si mixam bine pana se dizolva complet. Adaugam untul topit si racit, apoi reducem viteza mixerului la cea mai mica si incorporam treptat faina cernuta. Punem laptele caldut si mixam din nou pana la omogenizare.
Peste albusuri punem putina sare si le mixam pana devin o spuma tare, apoi le incorporam treptat in compozitia de galbenusuri amestecand usor cu un tel in forma de para.
Turnam amestecul intr-o tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(170-180°C) pentru aproximativ 50 de minute sau pana prajitura incepe sa se desprinda de pe marginile tavii si se rumeneste putin deasupra.
Cand prajitura este coapta o lasam sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore sau cel mai bine peste noapte. Scoatem prajitura din tava, cu hartie cu tot, si o punem pe un platou/tava, apoi tragem usor hartia de sub ea. Inainte de servire pudram prajitura cu zahar, apoi o portionam. Bu-na-ta-te!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.






Am facut-o si in varianta cu ciocolata, aici gasiti reteta.
Poate doriti sa incercati si reteta acestui CREMSNIT.








Recipe Reviews