Prajitura cu cirese, caise si bezea

  • Vizualizari
    2.666

Acest desert se prepara relativ usor, contine ingrediente la indemana oricui si este un deliciu. Ciresele si caisele se pot inlocui cu orice fructe de sezon: capsuni, zmeura, mure, piersici, visine, prune sau mere rase/taiate sozisori. Se pot folosi si fructe congelate sau fructe bine scurse din compot. Combinatia de fructe se face dupa preferinta. De asemenea se poate folosi un singur fruct sau se pot folosi mai mult de doua fructe. Recomand cu drag sa incercati reteta si sa o puneti bine…o sa o repetati, va asigur!



Daca probati reteta mea de Prajitura cu cirese, caise si bezea sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????.

Ingrediente:
Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 300 g faina(12 linguri)
  • 175 g zahar(7 linguri)
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt topit si racit sau 125 ml ulei
  • o lingurita vanilie
  • o lingura coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt(10 g)
  • un varf cutit de sare

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar(6 linguri)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare

Umplutura:

  • 400 g cirese
  • 400 g caise





Mod de preparare:

Prima data ne ocupam de fructe: le spalam le lasam la scurs, apoi le vom scoate samburii. Ciresele le punem intr-o strecuratoare ca sa se scurga bine de sucul pe care il au.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si asternem hartie de copt intr-o tava. Eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25×35 cm si am udat-o inainte ca sa pot aseza hartia mai bine in ea.
Cantarim/masuram toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Vom folosi 5 oua mari sau 6 medii. Peste galbenusuri adaugam zaharul si sarea si le mixam bine pana zaharul se dizolva. Adaugam treptat untul topit sau uleiul, apoi cu mixerul la viteza cea mai mica incorporam laptele. Aromatizam cu coaja de lamaie si vanilie si mai mixam cateva secunde. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de silicon incorporam in 2-3 transe faina. Ne va iesi un aluat putin mai gros ca cel de pandispan. Punem aluatul in tava pregatita dinainte, il intindem uniform si asezam deasupra lui fructele. Le vom aseza cu taietura/scobitura in jos. Eu am pus mai intai jumatatile de caisa, apoi printre ele am asezat ciresele. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute cand vom pune bezeaua
*
Dupa ce prajitura a stat in cuptor 15-20 de minute ne apucam sa facem Bezeaua: peste albusuri punem sarea si le mixam pana devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat in 2 reprize si mixam bine de fiecare data pana se dizolva complet. Trebuie sa ne iasa o bezea tare si lucioasa. La mine nu prea a fost asa, am scapat putin galbenus in albusuri si acestea nu s-au batut bine. Bezeaua mea nu a iesit tare pe cat trebuia. Initial am vrut sa folosesc alte albusuri, dar am am zis sa incerc sa vad cum iese. A iesit bine pana la urma ????.
Scoatem tava cu blatul din cuptor si intindem bezeaua. Trasam linii cu o furculita sau putem sa mergem cu ea in zig-zag, se poate lasa si simpla. Reintroducem tava in cuptor pentru aproximativ 15 minute sau pana bezeaua se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Cand este rece. o scoatem cu hartie cu tot si o asezam pe o tava sau blat. Tragem hartia usor de sub ea, o portionam, o asezam pe un platou si o mancam cu mare pofta. Este o bunatate de prajitura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook, pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept, oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti o reteta simpla pentru PRAJITURA CU CAISE. Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU CRUMBLE SI CAISE.


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu drag!

    • Gicuța

      Multumesc din suflet!

    • Gicuța

      Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri.

    • Anonim

      Superbă! De fiecare dată arată impecabil și să nu vă spun ce delicioasă este! Ca de altfel orice rețetă am probat! Felicitări!

    Răspunde-i lui Anonim Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *