
- Vizualizari2.249
Prajitura cu branza dulce si stafide este o prajitura deosebit de buna cu foi fragede si umplutura aromata de branza….se topeste in gura! Se pregateste relativ usor, este spornica si satioasa.
Daca probati reteta mea de Prajitura cu branza dulce si stafide sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente
Aluat:
- 450-500 g faina
- 150 g unt gras(82% grasime)
- 50 g untura
- 2 galbenusuri
- 150 g smantana grasa(fermentata)
- 125 g zahar pudra
- un pliculet amoniu pt.prajituri stins cu o lingura de otet (sau praf de copt)
- o lingurita coaja de lamaie
- un varf cutit sare
Umplutura:
- 1 kg branza de vaci
- 2 oua +2 albusuri ramase de la aluat
- 170 g zahar pudra(sau dupa gust)
- 5 linguri gris
- 150 g stafide
- 3 plicuri zahar vanilat
- o lingurita coaja de lamaie
- ½ lingurita sare
In plus:
- zahar pudra pentru finisat
Mod de preparare
Aluat:
Punem intr-un bol untul moale taiat cubulete si restul ingredientelor, mai putin faina. Daca nu aveti untura, o inlocuiti cu 100 g unt…deci, puneti in total 250 g unt gras Amestecam bine cu telul in forma de para. Incepem sa adaugam treptat faina, amestecam cu telul atat cat se poate, apoi amestecam cu mana. Adaugam atata faina pana obtinem un aluat potrivit de tare care nu se mai lipeste de maini. Nu framantam aluatul prea mult pentru ca se va guma, il framanat doar pana se omogenizeaza toate ingredientele. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Umplutura:
Pentru umplutura eu am folosit branza de vaci la galetusa de 1 kg de la Lidl. Umplutura se face simplu si rapid: punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine cu telul in forma de para.
*
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua parti egale. Intindem prima foaie (eu am intins-o direct pe hartie de copt si am transferat-o cu totul in tava) si o asezam intr-o tava (35x25cm) tapetata cu hartie de copt. O intindem putin mai mare fata de fundul tavii ca sa putem ridica putin marginile si pe peretii acesteia. Turnam umplutura, apoi nivelam. Intindem si a doua foaie de aluat si o asezam peste umplutura. Daca este nevoie taiem surplusul de aluat, apoi facem cateva intepaturi cu furculita deasupra aluatului.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 46-50 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca complet in ea. Taiem prajitura cand se raceste si cernem deasupra zahar pudra. DE-LI-CIOA-SA!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.













Recipe Reviews