Placinta cu iaurt

  • Vizualizari
    4.335

Aceasta placinta a devenit desertul preferat al familiei mele. Se face super usor, este ieftina si tare buna. Recomand cu drag sa o faceti si voi???? !





Daca probati reteta mea de Placinta cu iaurt sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 

Ingrediente:

  • un pachet foi de placinta(400 g)
  • 1 kg de iaurt gras
  • 7-8 oua mari
  • ¾ cana cu zahar
  • 150 g stafide(optional)
  • 2 linguri cu gris
  • 2 lingurite cu coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru uns foile (aproximativ 100 ml)






Mod de preparare:
Prima data aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Punem intr-o tava(35x 25x 6 cm) hartie de copt avand grija sa imbracam si peretii acesteia. Pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Daca doriti sa folositi stafide le puteti pune inainte la hidratat cu esenta de rom(cam o lingura), dar nu este obligatoriu. Eu cateodata le-am inmuiat, cateodata nu. Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam cu zaharul si sarea pana acestea incep sa se albeasca si cresc in volum. Zaharul il masuram cu o cana cu volumul de 250 ml. Daca doriti ca placinta sa fie mai dulce puteti adauga zahar in plus. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat iaurtul si grisul, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Asezam in tava jumatate din foile de placinta unse intre ele cu ulei. Daca sunt mai mari decat tava le incretim pana ajung la dimensiunea ei. Daca se intampla ca foile sa fie rupte sau sa se rupa, nu este nicio problema…le asezati in tava asa cum puteti, doar sa fie in strat cat de cat uniform. Peste foi turnam compozitia de oua si iaurt, apoi presaram stafidele si acoperim totul cu celelate foi unse intre ele cu ulei. Ungem si foaia de deasupra, apoi intepam placinta in 4-5 locuri cu o scobitoare sau o frigaruie din lemn. Placinta se poate face si in mai multe straturi. Adica puneti 3 foi unse intre ele cu ulei, apoi turnati din compozitia de oua si iaurt, iarasi 3 foi si iar compozitie…pana terminati foile si compozitia.
Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute sau pana placinta se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava cu placinta din cuptor si o acoperim tava cu un prosop curat, apoi o lasam placinta sa se raceasca. O portionam cand se raceste si o servim cu mare pofta ca-i tare buna, dar nu facem exces, da?????
Varianta II:
Procedam la fel cum am scris mai sus, doar ca inainte de a pune placinta in cuptor turnam deasupra ei un amestec format din 2 oua batute cu o lingura cu zahar si o cana cu lapte.  Este frageda, aromata , satioasa si tare gustoasa.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag❤️ !
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Urmatoarele doua fotografii sunt cu placinta varianta ll.

Aici gasiti reteta pentru PLACINTE POALE IN BRAU.




Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Isac mirela

      Foarte bune chear azi am făcut și vreau sa spun ca sint excepționale. Mulțumesc pentru reteta????????

      • Gicuţa

        Buna dimineata, Mirela. Ma bucur mult ca ti-a placut desertul, te imbratisez cu drag!

    • Anonim

      Super

    • Gicuța

      Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!

    • Gicuța

      Multumesc, o zi frumoasa!

    Răspunde-i lui Isac mirela Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *