Pasta de avocado cu crema de branza si usturoi

  • Vizualizari
    423
Va propun un aperitiv versatil si plin de prospețime: Pasta de avocado cu crema de branza și usturoi. Ideala pentru orice moment al zilei, foarte usor de adaptat gustului si simplu de facut.

 




Daca probati reteta mea de Pasta de avocado cu crema de branza si usturoi sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente:

  • 2 avocado(cca 350 g)
  • 200 g crema de branza
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura zeama de lamaie
  • 5-6 fire de patrunjel
  • sare
  • piper macinat
 
 

Fructele de avocado trebuie sa fie bine coapte.  Nu tot timpul gasim in magazine fructe coapte(ready to eat), de obicei sunt verzi(necoapte), dar daca le lasam in fructiera alaturi de alte fructe se coc in cateva zile. Ca sa ne dam seama daca este copt, punem fructul in palma si il strangem…daca este usor moale este bun de consum. Sunt diferite soiuri de avocado, gasim in magazine fructe mai mari sau mai mici, cu forme si culori diferite. Avocado este foarte sanatos deoarece contine grasimi bune, vitamine si minerale. La aceasta reteta am folosit doua fructe avocado de marime medie cu coaja de culoare violet spre negru.




Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Vom avea nevoie si de un blender. Taiem patrunjelul cu codite cu tot in bucati mai mari si il punem in vasul blenderului sau in alt bol. Decojim usturoiul, il taiem in felii mai mari si il punem peste patrunjelul maruntit. Adaugam sare(½ lingurita am pus eu) si jumatate din cantitatea de crema de branza. Mixam totul bine pana se formeaza o pasta. Taiem cele doua bucati de avocado in doua, pe lungime. Indepartam samburii, apoi scobim miezul cu o lingurita si il punem peste pasta din bol. Adaugam zeama de lamaie…puteti pune mai putin de o lingura si mai adaugati la final dupa ce o gustati, apoi mixam din nou pana se paseaza si avocado. Adaugam crema de branza care ne-a ramas si condimentam cu piper macinat…eu am pus mai putin  de ¼ lingurita. Mixam din nou cateva secunde si pasta de avocado cu crema de branza si usturoi este gata. O gustam, iar daca este nevoie mai adaugam sare, piper sau zeama de lamaie. Daca aveti musafiri sau vreti sa ii impresionati pe cei dragi puneti pasta cu ajutorul unui posh in cojile de avocado….va arata tare bine.????Se poate pastra pana la 2 zile in frigider in recipiente care se inchid cu capac. Pasta de avocado cu crema de branza si usturoi se poate servi pe felii de paine proaspta, prajita sau pe lipii.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru GUACAMOLE.
Iar aici gasiti reteta pentru MAIONEZA DIN AVOCADO.


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *