Orez cu prune uscate

  • Vizualizari
    5.565

Orez cu prune uscate si amintiri din copilarie…. Nu stiu daca in zona voastra se face, dar va recomand din inima sa incercati reteta. Este un preparat usor de facut, care iti incanta papilele gustative.




Daca probati reteta mea de Orez cu prune uscate sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente:

  • 500 g prune uscate
  • o cana cu orez (cana de 250 ml)
  • 200 g zahar
  • un varf cutit de sare








Mod de preparare:
Spalam prunele si le indepartam coditele. Le punem intr-un vas cu apa calduta si le lasam sa stea la hidratat cel putin o jumatate de ora. Dupa acest timp rasturnam prunele intr-o strecuratoare si le trecem sub  jet de apa rece. Le punem la fiert cu 1 litru de apa. Le fierbem aproximativ 10 minute(din momentul in care apa da in clocot) sau pana prunele se ridica deasupra.
Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il lasam pana capata o culoare aurie….aveti grija sa nu il ardeti ca va deveni amarui. Turnam o cana cu apa (atentie la aburi!). Lasam sa fiarba pana se topeste tot caramelul, apoi adaugam orezul spalat si scurs. Cand incepe sa fiarba punem sare si turnam trei cani(cana cu capacitatea de 250 ml) din zeama in care au fiert prunele.
Punem si prunele in cratita, apoi o dam la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Incercam sa nu mai amestecam in ea sau daca este nevoie, doar trecem usor cu o lingura din lemn prin orez. Eu am uitat cratita in cuptor mai mult timp, dar a fost bun si asa. Servim orezul cu prune uscate, cald sau rece. Este o bunatate!

Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Buna Cornelia. Ma bucur mult ca ai gasit reteta, o zi frumoasa!

    • Cornelia

      Multumesc pentru reteta ,chiar ma gandeam s o caut acum in post ,mama mea ne facea cand eram mici ,dar am uitat procedeul .A sosit reteta la fix pe pagina de facebook ,multumesc frumos !

    • Gicuța

      <3

    • Gicuța

      Cu drag!

    • Anonim

      ✌️✌️✌️✌️👏👏👏👏🙏🏻🙏🏻🙏🏻🍾🍾🥂🥂🥂🥂🥂😘😘😘

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *