
-
Vizualizari135
Aceste gogoși în formă de fundiță nu sunt doar aspectuoase, ci și irezistibil de gustoase și pufoase! Sunt desertul acela simplu și rapid, perfect, făcut în casă.
Dacă preparați Gogoși fundițe pufoase sau o altă rețetă de pe blog, aș fi bucuroasă să îmi lăsați un comentariu. Spuneți-mi cum a decurs totul și ce părere aveți! Orice sugestie din partea voastră este binevenită și foarte importantă, pentru că, nu-i așa, împreună creștem și învățăm.
Ingrediente:
- 500 g făină (tip 000)
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 50 g unt moale
- 4 linguri zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 1 pliculeț drojdie uscată (7 g) sau 25 g proaspătă
- coajă rasă de lămâie
- un praf bun de sare
- ulei pentru a prăji gogoșile
- zahăr pudră pentru a pudra gogoșile
Mod de preparare:
Într-o crăticioară sau alt vas punem laptele, sarea, zahărul și zahărul vanilat. Încălzim amestecul pe foc mic, amestecând, doar până când zahărul și sarea se dizolvă complet. Îl lăsăm deoparte să se răcorească, fiindcă trebuie să fie doar călduț.
Cernem făina într-un bol mare, o amestecăm cu drojdia granule și facem o adâncitură în mijloc.
Dacă folosim drojdie proaspătă o zdrobim într-un bol mic, adăugăm ½ linguriță de zahăr și o lăsăm să se lichefieze.
În gropița din mijlocul făinii adăugăm ouăle și coaja de lămâie. Le amestecăm cu lingura si începem să încorporăm laptele îndulcit, călduț. Continuăm să amestecăm cu lingura atât cât se poate, apoi începem să amestecăm/frământăm cu mâna până aluatul se adună într-o bilă
Transferăm aluatul pe blatul de lucru uns cu puțin unt și îl frământăm cu mâna. Pe măsură ce frământăm adăugăm restul de unt moale.
Frământăm în total 10-15 minute, până când aluatul devine suplu, elastic și nu se mai lipește de mâini.
Punem aluatul în bol, acoperim bolul cu folie alimentară sau un prosop și îl lăsăm la crescut într-un loc cald, până când își dublează volumul sau și mai mult (aproximativ 1 ora si jumătate)
După ce aluatul a dospit, îl răsturnăm pe blatul de lucru presărat ușor cu făină și îl mai frământăm puțin cât să scoatem aerul din el.
Întindem aluatul cu sucitorul într-o foaie cu o grosime de aproximativ 1 cm, dându-i o formă dreptunghiulară. Tăiem foaia în 7 fâșii, iar apoi fiecare fâșie o tăiem în 6 patrate sau romburi. În mijlocul fiecărui patrat sau romb, facem o crestătură mică cu un cuțit. Trecem un colț al aluatului prin acea crestătură, formănd astfel fundița (nodul).
Punem ulei în cratița sau tuciul cu fund gros, asigurându-ne că avem cel puțin două degete de ulei. Îl încincem bine, apoi reducem focul la mediu spre mic. Punem o parte din gogoși la prăjit, având grijă să nu le înghesuim, deoarece vor crește. Le prăjim până când se rumenesc frumos pe ambele părți.
Pe măsură ce se prăjesc, le scoatem pe un platou tapetat cu mai multe straturi de șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Când sunt gata și s-au răcit puțin, le pudrăm cu zahăr și le putem servi. Un adevărat răsfăț!
Dacă v-a plăcut rețeta, m-ar ajuta mult să o distribuiți pe Facebook sau pe alte rețele de socializare. Nu uitați să mă urmăriți pe Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest.
De asemenea, vă invit să vă alăturați grupului „Bunătăți din bucătăriile noastre”, unde gătim și ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru timpul acordat și vă mai aștept cu drag!
Descoperiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z aici.
Poate vă fac cu ochiul și aceste GOGOȘI TURNATE CU IAURT.
Foarte gustoase șoi apreciate si aceste SCOVERGI.
Ingredients
Probabil sa iti placa si:

Leave a Review