
-
Vizualizari8.917
Astazi va prezint cea mai simpla metoda de preparare a galustilor din gris. Nu este nevoie sa separam albusul de galbenus, nu folosim ulei sau praf de copt in compozitie si nu avem nevoie de mixer sau vreo ustensila speciala. Rezultatul: galuste aurii, pufoase si gustoase.✌
Daca probati reteta mea de Galuste pufoase din gris sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente
- 3 litri supa de pasare
Pentru galuste:
- 2 oua de marime medie
- 120 g gris(6 linguri)
- un varf cutit de sare
Am avut o rata de la tara si am fiert-o (partial) inainte de a o pune pe varza. Am adaugat la fiert si niste ceapa, morcov si radacina de patrunjel… stiam dinainte ce o sa fac cu supa in care aceasta va fierbe…supa cu galuste.
Mod de preparare galuste din gris:
Spargem ouale intr-un castron si presaram putina sare peste ele. Le batem bine cu furculita sau cu un tel in forma de para, apoi adaugam in ploaie si in mai multe reprize grisul. Amestecam bine de fiecare data. Lasam compozitia deoparte 10- 15 minute ca sa se umfle grisul. Grisul pe care il vom folosi nu trebuie sa fie fin, trebuie sa aiba o granulatie mai mare ca altfel galustile ies tari. Cand cumparam gris ne uitam pe pachet ca nu cumva sa fie scris gris extrafin. La aceasta reteta am folosit gris marca Baneasa.
Dupa acest timp “taiem” cu lingura din compozitia de galuste si punem in supa fierbinte (nu trebuie sa clocoteasca). Trecem cu lingura prin supa de fiecare data cand formam o galusca.
Acoperim partial oala cu capac si lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic pana galustile se umfla. In timpul fierberii le stropim de 2-3 ori cu apa rece(turnam cu o cescuta apa peste ele). Cand supa este gata presaram patrunjel verde tocat, acoperim din nou oala cu capac, iar dupa 15 minute o putem servi. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Recipe Reviews