
- Vizualizari3.548
Fasolea scazuta sau iahnie de fasole este un preparat traditional, gustos, aromat si satios. Este una dintre cele mai des intalnite mancaruri de post. Sper ca v-am inspirat si in curand o sa o preparati si voi.
Daca probati reteta mea de Fasole boabe scazuta (iahnie) sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 2 cepe mari
- un morcov mare
- o bucatica de telina
- un ardei gras
- o frunza de dafin
- 2 linguri pasta de rosii
- 2-3 linguri ulei
- cimbru uscat
- boia dulce
- sare
- piper macinat
- cateva frunze de patrunjel si marar
Mod de preparare:
Alegem fasolea de impuritati, apoi o spalam si o punem intr-un vas. Turnam apa rece cat sa treaca peste ea cu doua palme si o lasam sa stea asa peste noapte ca sa se inmoaie. O punem intr-un loc mai racoros sau in frigider ca sa nu fermenteze. Boabele de fasole vor creste in volum de doua sau chiar trei ori, asa ca aveti grija sa o puneti intr-un vas incapator.
A doua zi inlaturam boabele care plutesc la suprafata apei si vom opari de doua ori fasolea inainte de gatire. Prin aceasta operatiune mai eliminam din substantele care produc balonarea. Cum procedam: scurgem apa in care a stat fasolea peste noapte, o inlocuim cu alta si o punem la fiert. Cand incepe sa fiarba o lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi o scurgem din nou, punem alta apa si o lasam iarasi sa clocoteasca. Cand am terminat de oparit fasolea o punem la fiert cu alta apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Cand este fiarta pe jumatate adaugam o ceapa, morcovul, telina si ardeiul(am folosit congelat), toate tocate cubulete. Punem si o frunza de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. Daca apa scade prea mult mai completam cu apa fierbinte. Separat, intr-o craticioara, incingem uleiul si calim o ceapa tocata marunt. Adaugam pasta de rosii si o cescuta cu apa. Lasam sa fiarba pana sosul se leaga putin, dupa care il adaugam peste fasole cand aceasta este fiarta. Condimentam mancarea cu cimbru, boia, sare si piper macinat si mai lasam pe foc aproximativ cinci minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Alaturi de muraturi si paine proaspata este o bunatate!
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta pentru ‘ICRE DE FASOLE”.
Iar aici gasiti reteta pentru CIORBA DE FASOLE.








Recipe Reviews