
- Vizualizari93
Am pus la borcan cea mai faină conopidă cu sfeclă roșie. Sfecla îi dă o culoare superbă și o aromă specială, iar hreanul o ține crocantă până în primăvară! Am turnat saramură fierbinte, am pus capacele și acum așteptăm cuminți. Vă recomand să faceți și voi măcar câteva borcane! Nu veți regreta! 😉
Dacă puneți Conopidă cu sfeclă roșie în saramură sau testați altă rețetă de pe blogul meu, reveniți să-mi ziceți cum a ieșit! Sunt curioasă dacă v-a plăcut. Sfaturile și ideile voastre sunt bine-venite oricând! Învățăm împreună.
Ingrediente:
- 1,5 kg. conopidă (o căpățână mare)
- o sfeclă roșie(150 g)
- o rădăcină de hrean(100g)
- 8-10 tije (codițe) de țelină
- boabe de muștar
Saramura :
- 2 liti de apă
- 2 linguri sare(50 g)
- o lingură piper boabe
- 4-5 frunze de dafin
O conopidă pusă la murat în saramură are nevoie, de obicei, de un timp mai lung pentru a se mura complet, comparativ cu cea pusă în oțet.
În general, conopida murată în saramură este gata de consum în aproximativ patru până la șase săptămâni (adică aproximativ o lună și jumătate), dacă este păstrată la o temperatură optimă pentru fermentare (într-o cămară răcoroasă).
Iată câteva detalii de reținut:
- Fermentarea: în primele zile, procesul de fermentare este mai intens (se poate observa saramura tulburându-se sau apărând bule).
- Gustul: timpul exact depinde de cât de murată vă place să fie – puteți gusta conopida după patru săptămâni.
- Sfecla roșie din rețetă va accelera puțin procesul de murare și va da o culoare frumoasă conopidei.
Așadar, ar trebui să fie perfectă pentru a fi savurată cam peste o lună și jumătate.
Mod de preparare:
Mai întâi, desfacem conopida în buchețele și o spălăm cu atenție, deoarece uneori se pot ascunde insecte printre ea. Pentru a ne asigura că este perfect curată, vă sfătuiesc să o puneți într-un vas mare, să turnați apă rece cât să o acopere, apoi să adăugați 1-2 linguri cu oțet.O lăsăm așa cam jumătate de oră. După acest timp, o clătim sub jet de apă rece, o punem în strecurătoare și o lăsăm la scurs.
Curățăm hreanul și sfecla roșie. Hreanul îl tăiem în bețișoare subțiri, iar sfecla o tăiem în feliuțe. Pentru această cantitate de legume, eu am folosit 4 borcane; doua cu capacitatea de 800 ml fiecare, iar celelalte doua au fost de 720 ml fiecare.
Începem să umplem borcanele: pe fundul fiecăruia punem mai întâi câte o tijă de țelină, apoi așezăm buchețele de conopidă. Printre ele, punem bețișoare de hrean și felii de sfeclă roșie. Este important să nu îndesăm conopida prea tare, ca să nu se sfarme. Dacă vă mai rămân câteva buchețele, le puteți pune a doua zi, deoarece conopida se va mai lăsa. Mie mi-a rămas Deasupra conopidei, punem din nou câte o tijă de țelină și adăugăm câte o jumătate de linguriță cu boabe de muștar la fiecare borcan.
Pentru saramură: punem toate ingredientele într-o oală și o așezăm pe foc. Când începe saramura să clocotească, o mai lăsăm 2-3 minute, apoi oprim focul și o lăsăm 5 minute să se răcorească. Așezăm borcanele pe o tavă de metal (pentru a prelua șocul termic) și turnăm cu polonicul în fiecare borcan saramura fierbinte, având grijă să repartizăm uniform boabele de piper și frunzele de dafin. Imediat, închidem borcanele cu capace.
A doua zi, completăm cu conopida care ne-a rămas, deoarece legumele s-au mai tasat. Ca să ne asigurăm că legumele stau scufundate în saramură, putem să punem presatoare speciale sau stinghiuțe. Acum nu ne mai rămâne decât să așezăm borcanele în cămară.
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici găsiți rețeta pentru CONOPIDĂ ÎN OȚET.

Iar aici găsiți o rețetă foarte bună de GOGOȘARI UMPLUȚI.








Leave a Review