
- Vizualizari1.729
Adorăm carnea de oaie… fie că e pastramă fragedă, o friptură suculentă la grătar sau la cuptor, fie că e o ciorbă acrișoară și aromată . Pentru această ciorbă delicioasă, flexibilitatea e cheia: legumele pot varia în funcție de ce avem la îndemână. Pentru un plus de savoare, adăugați boabe de piper, cimbru proaspăt sau, pentru o notă aparte, tarhon aromat.
Vă invit să testați rețeta mea de Ciorbă din carne de oaie. Aștept cu interes părerile și impresiile voastre, precum și orice sugestie. După cum se spune, omul cât trăiește, învață!
Ingrediente:
- 1 kg oase de oaie cu cărniță pe ele
- o ceapă mare
- o mână de ardei gras (am folosit congelat)
- 2-3 cartofi
- un morcov mai mare
- o bucățică de țelină (cât un ou)
- o rădăcină de pătrunjel
- un “covrigel” de fidea
- 3 linguri cu zarzavat pentru ciorbe sau roșii cubulețe.
- borș (după gust)
- sare
- câteva fire de leuștean
Mod de preparare:
Porționăm, degresăm (dacă este cazul) și spălăm bine oasele de oaie, apoi, le punem la fiert într-o oală cu aproximativ 3 litri de apă. Pe parcurs, dacă este nevoie, mai completăm cu apă fierbinte. Îndepărtăm spuma care se formează ori de câte ori este necesar și lăsăm carnea să fiarbă la foc potrivit.
Între timp, curățăm și spălăm legumele. Tăiem ceapa și morcovul în cubulețe, iar cartofii în cuburi mai mari. Țelina și rădăcina de pătrunjel le dăm pe răzătoarea cu orificii mari.
Adăugăm legumele în oala cu ciorbă când cărnița de pe oase este fiartă pe jumătate. Când legumele încep să se pătrundă, punem și zarzavatul pentru ciorbă. Lăsăm să fiarbă în continuare până când carnea și legumele sunt bine pătrunse.
Adăugăm borșul (pe care îl dăm înainte în 1-2 clocote) și potrivim gustul de sare. Punem fideaua și mai lăsăm ciorba pe foc pentru aproximativ 5 minute. La sfârșit, presărăm leușteanul tocat. Servim ciorba fierbinte, cu pâine proaspătă și ardei iute. O bunătate!
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.
Aici găsiți rețeta pentru PASTRAMĂ DE OAIE.

Iar aici găsiți rețeta pentru CARNE FRAGEDĂ DE MIEL, IED SAU OAIE, LA CUPTOR.









Recipe Reviews