
- Vizualizari710
Ador ciorbele de acest gen! Sunt pur și simplu delicioase și au o savoare specială. Recomand din suflet să o preparați și voi!
Sunt nerăbdătoare să aflu impresiile voastre! Dacă pregătiți Ciorbă cu afumătură, dreasă cu iaurt și gălbenuș sau orice altă rețetă de pe blog, vă rog să reveniți și să-mi povestiți cum a ieșit. Părerea voastră este valoroasă, iar sugestiile mă ajută să mă îmbunătățesc, pentru că, nu-i așa, învățăm continuu!
🥕 Ingrediente:
- 700 g coastă afumată (am folosit coastițe afumate de casă)
- 3 cartofi mari
- o ceapă
- un ardei gras (am folosit congelat)
- un morcov mare
- o bucățică țelină (cât un ou)
- o rădăcină păstârnac
- 3 gălbenușuri
- 250 g iaurt gras
- 500 ml borș sau după gust
- sare
- câteva fire de leuștean
👩🍳 Mod de Preparare:
Porționăm coasta (sau coastele), o spălăm bine și o punem la fiert într-o oală cu aproximativ 1,5 litri de apă rece.
Îndepărtăm spuma care se formează la suprafață și lăsăm carnea să fiarbă la foc potrivit. Dacă apa scade prea mult, mai putem adăuga 1-2 ceșcuțe cu apă fierbinte.
Între timp, curățăm și spălăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem într-un castron acoperiți cu apă rece. Totodată, curățăm și spălăm restul legumelor.
Tocăm țelina și păstârnacul în cubulețe mici și le adăugăm în oală doar atunci când carnea de pe coaste este pe jumătate pătrunsă.
După 5-7 minute, adăugăm și restul legumelor tăiate cubulețe, inclusiv cartofii bine scurși de apă. Eu am tăiat morcovul pe lungime, apoi în rondele.
Lăsăm să fiarbă până când legumele și carnea sunt bine pătrunse. Adăugăm apoi borșul, pe care, în prealabil, îl dăm în două-trei clocote. Potrivim gustul de sare.
Pentru dres ciorba: Într-un bol, amestecăm gălbenușurile cu iaurtul. Turnăm treptat peste ele 2 polonice din ciorba fierbinte, amestecând continuu în timp ce turnăm.
Închidem focul de sub oală și turnăm ușor mixtura de iaurt și gălbenuș, amestecând continuu în ciorbă.
Presărăm și verdeața (leușteanul) tocată mărunt. Ciorba-i gata! Este o bunătate!
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:
Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”, să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.
Aici găsiți rețeta pentru CIORBĂ DE FASOLE CU COASTĂ AFUMATĂ.
Iar aici găsiți rețeta pentru COASTE(SCĂRICICĂ) LA CUPTOR.








Recipe Reviews