
- Vizualizari4.410
Ciolanul afumat, fiert, apoi copt in cuptor se face simplu, simplu de tot. Rezultatul este mai mult decat delicios. Pentru un pranz delicios alaturi de cei dragi merita sa incercati reteta.
Daca probati reteta mea de Ciolan afumat, la cuptor sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 2 ciolane afumate de porc
- 2 cepe
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita boabe de piper
Mod de preparare:
Parlim ciolanele la flacara aragazului, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam ceapa curatata de coaja, frunzele de dafin si boabele de piper. Eu am folosit un amestec din boabe de piper negru, rosu si alb si le-am fiert 35 de minute in oala sub presiune. Daca folositi o oala clasica dureaza mai mult. Trebuie sa puneti apa cat sa treaca cu o palma peste carne si daca scade prea mult pe parcursul fierberii mai completati cu alta fierbinte. Sunt gata atunci cand furculita intra cu usurinta in sorici. Cand sunt fierte le punem intr-o tava si turnam din zeama in care au fiert cat sa acopere fundul acesteia….sa fie cam de un deget. Dam tava la cuptor, foc mediu spre iute pentru aproximativ 45 de minute sau pana soricul se rumeneste frumos si este lipicios. Cand sunt gata, le lasam putin sa se racoreasca, apoi le putem servi. Garnitura o alegeti voi
.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.











Recipe Reviews