Chiftelute in sos de ceapa

  • Vizualizari
    908

Sambata ne-am delectat cu acest preparat delicios….ne-am lins pe degete de bun ce a fost!???? Recomand cu drag sa faceti si voi, sunt sigura ca o sa va placa.




Daca probati reteta mea de Chiftelute in sos de ceapa sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

Ingrediente
Pentru chiftele:

  • 800 g carne tocata – am folosit amestec porc/vita
  • un ou
  • o ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 linguri cu pesmet
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de marar si patrunjel

Pentru sosul de ceapa:

  • 5-6 cepe mai mari (600-700 g)
  • un ardei gras- am folosit congelat
  • 400 ml suc de rosii
  • boia dulce
  • sare
  • piper macinat
  • 3 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel





Mod de preparare
Chiftele:

Curatam ceapa si usturoiul, apoi  dam ceapa pe razatoarea mica, iar usturoiul il trecem prin presa speciala sau il zdrobim. Le punem peste carne impreuna cu restul ingredientelor. Amestecam totul foarte bine. Asternem hartie de copt intr-o tava. Cu mainile umezite in apa luam din compozitia de carne si formam chiftele rotunde, potrivit de mari. Mie mi-au iesit 36 de chiftelute, dar am oprit 10 bucati copate pe care le-am consumat ca atare ?. Dam tava la cuptor ( foc mediu 180 °C) pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa primele 20-25 de minute intoarcem chiftelele pe partea cealalta.
Sosul de ceapa:
Curatam ceapa , o spalam si o taiem in solzisori mai mari. O punem intro cratita incapatoare impreuna cu 2 linguri de ulei si o jumatate de cescuta cu apa. O lasam la inabusit pana se inmoaie, apoi adaugam ardeiul. Amestecam, mai lasam 2-3 minute si punem sucul de rosii si zaharul.
Adaugam chiftelutele copate si o cescuta cu apa. Acoperim cratita partial cu un capac si lasam sa fiaraba cu totul cam 15-20 de minute sau pana sosul scade si se ingroasa putin. Spre sfarsit condimentam cu sare si piper. Patrunjeleul tocat il presaram deasupra mancarii cand luam cratita de pe foc. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru CHIFTELUTE IN SOS ALB.
Iar aici o alata reteta de CHIFTELE CU CARTOFI LA CUPTOR.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Multumesc pentru incredere!

    • Anonim

      F bune …..sunt extraordinar de bune…. Mulțumim.va urmărim mereu

    • Bunătăţi din bucătăria Gicuţei

      Buna dimineata! Ma bucur mult ca este si pe placul familiei tale 🙂 O zi frumoasa!

    • Unknown

      Excelenta mancare ! Acum o fac a doua oara la cererea familiei. Multumesc Gicuta !

    Răspunde-i lui Bunătăţi din bucătăria Gicuţei Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *