Chec de post cu banane şi nuci

  • Vizualizari
    1.232

Checul de post cu banane și nuci este un chec rapid și economic. Este un desert fin, ușor umed, sățios, cu gust bun și aromă de banane. Recomand cu drag să îl faceți și voi!



Dacă probați rețeta mea de Chec de post cu banane și nuci sau orice altă rețetă de pe blog, vă aștept cu drag să reveniți și să îmi spuneți cât de mult v-au plăcut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cât trăiește învață.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 2 banane bine coapte (300 g cântărite după curățare)
  • 200 ml apă minerală
  • 75 ml ulei
  • 75 g nucă măcinată mai mare
  • o linguriță cu vârf de bicarbonat stins în puțin oțet
  • o linguriță esență de vanilie
  • un vârf de cuțit de sare

 





Mod de preparare:

Aprindem cuptorul la foc mediu (180°C) și tapetăm o tavă (am folosit o tavă de cozonac cu dimensiunile de 7x12x30 cm) cu hârtie de copt.
Decojim bananele și le zdrobim bine cu furculița. Punem într-un bol apa minerală, esența, uleiul și bicarbonatul. Amestecăm bine cu telul în formă de pară. Adăugăm zahărul și sarea, amestecăm din nou, apoi punem bananele și făina în ploaie. Amestecăm bine ca să nu fie cocoloașe. La sfârșit, încorporăm și nuca… oprim două linguri ca să presărăm deasupra compoziției.
Punem aluatul în tava pregătită dinainte, presărăm nuca păstrată și dăm tava la cuptor. Coacem checul aproximativ 50 de minute sau până se rumenește frumos și trece testul scobitorii: Înfigem o scobitoare în mijlocul checului și dacă iese curată, fără aluat prins de ea, înseamnă că este copt. Dacă rămâne aluat pe scobitoare, mai lăsăm checul 5 minute la cuptor, apoi repetăm testul. Când este gata, scoatem tava din cuptor, lăsăm checul 10 minute să se răcorească, apoi îl scoatem din tavă cu hârtie cu tot. Îl porționăm când se răcește complet și îl servim cu mare poftă.
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiți TOATE RETEȚELE MELE DE LA A LA Z.

Aici găsiţi reţeta pentru PRĂJITURĂ TURNATĂ CU MERE-de post.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Anonim

      Am să încerc această rețetă de chec de post. Am făcut și alte rețete de post (de exemplu, negresa de post) și au fost foarte bune! Sunteți o sursa de inspirație pentru mine. Mulțumesc!

      • Gicuţa

        Recomand cu drag si aceasta reteta, noua ne place tare mult, sper sa fie si pe gustul vostru. O zi frumoasa!

    • Anonim

      Foarte gustos ,bravo .

    • Gicuța

      Multumesc frumos!

    • Unknown

      Bun

    Răspunde-i lui Gicuța Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *