
- Vizualizari70.071
Aceasta reteta de castraveti este cea mai sanatoasa si buna. Ca la orice muraturi, vom folosi legume proaspete, iar in cazul castravetilor, trebuie sa ii cumparam pe cei care au floare. Cel mai bine este sa ii punem la murat dupa data de 15 septembrie cand se mai racoreste.
Daca probati reteta mea de Castraveti in saramura sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 4 kg de castraveti
- hrean(aprox. 250 g)
- 2 capatani usturoi
- 2 crengute uscate de marar
- 2 morcovi(optional)
- ardei iuti (optional)
- boabe de mustar (optional)
- 6 linguri cu sare grunjoasa pentru muraturi
- 6 litri apa
Mod de preparare:
Spalam castravetii in apa rece indepartand coditele si florile, apoi ii lasam la scurs.
Cand sunt bine scursi ii punem intr-un vas de metal….un lighean, o cratita incapatoare sau o oala mai larga.
Punem pe foc o oala cu 6 litri de apa si adaugam 6 linguri cu sare de muraturi(neiodata). Lasam sa fiarba la foc mic si trecem cu lingura prin apa ca sa se dizolve sarea. Din momentul in care saramura clocoteste o mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi oprim focul si dupa ce se racoreste 5 minute maxim o turnam peste castraveti. Saramura trebuie sa acopere bine castravetii, sa treaca peste ei. Acoperim vasul cu un capac si il lasam asa peste noapte. A doua zi scurgem saramura inapoi in oala si o punem pe foc sa clocoteasca. Oparim a doua oara castravetii si ii lasam pana saramura se raceste. Cand este rece, o scurgem din nou in oala .
Asezam castravetii in borcane spalate si uscate. Eu am folosit borcane de 720 ml, iar castravetii i-am asezat foarte bine in ele pentru ca au devenit mai flexibili in urma oparirii. Pe fundul borcanelor punem crengute uscate de marar, iar printe castraveti punem usturoi(taiem cateii de usturoi in jumatati), fasii de hrean, rondele de morcov, ardei iuti si boabe de mustar….eu am pus cate ½ lingurita la borcanul de 720 ml. Punem borcanele cu castraveti pe tavi de metal sau le asezam pe lama unor cutite.
Clocotim din nou saramura, apoi o turnam cu polonicul peste castravetii din borcane. Ne va mai ramane saramura, dar o vom arunca. Punem capacele, le strangem bine si invelim borcanele cu o patura. Cand se racesc complet le depozitam la loc mai racoros. In cateva zile zeama castravetilor se va tulbura putin, dar nu va speriati, in maxim 2 saptamani isi va reveni la normal, se va limpezi. Vom avea niste castraveti crocanti si aromati.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.













Recipe Reviews