Tort Tiramisu- reteta rapida

  • Vizualizari
    1.615

Tortul Tiramisu este un desert fara coacere, usor si rafinat care se face in maxim o jumatate de ora. Noi il facem la ocazii speciale sau in weekend cand vrem ceva simplu si rapid. Recomand cu drag sa incercati reteta!❤



 

Daca probati reteta mea de Tort Tiramisu- reteta rapida  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????.

 Ingrediente:

  • 2 cutii cu mascarpone (a cate 250 g) 
  • 1 pachet mare piscoturi(400 g) 
  • 400 ml frisca lichida 
  • 4 galbenusuri 
  • 6 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • 1-2 linguri cacao 
  • 300 ml cafea espresso indulcita 
  • 4 linguri lichior tiramisu (optional) 

 

 




Mod de preparare:
Mixam frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat, apoi o punem in frigider pana pregatim crema de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema. Incorporam treptat branza mascarpone in crema de galbenusuri, apoi punem treptat frisca batuta amestecand usor cu un tel in forma de para sau o spatula de bucatarie. Daca nu va plac galbenusurile crude le puneti pe baie de aburi si le lasati pana zaharul se dizolva si amestecul devine ca o maioneza. Dupa racirea completa le amestecati cu frisca si branza mascarpone. Intr-o forma rotunda cu inel detasabil (24 cm diametrul) asezam la baza si pe margini  pișcoturi insiropate rapid in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu. Punem jumatate din crema, apoi nivelam. Asezam inca un strat de pișcoturi si restul de crema. Eu am oprit 3-4 linguri din crema, le-am pus intr-un pos si am format aveline peste care am cernut cacao. Dam tortul la rece pentru cel putin 3 ore(cel mai bine sa stea peste noapte), dupa care putem scoate inelul detasabil. Servim desertul alaturi de cei dragi….cu moderatie, da????  ? Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag????!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


Poate va face cu ochiul si TORT BUTURUGA.
Sau TORTUL DIPLOMAT CU PORTOCALE SI KIWI


Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu mare drag!

    • Anonim

      Mulțumesc pentru rețetă

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *