Tocanita cu inimi, pipote si ciuperci

  • Vizualizari
    2.873

Daca va plac inimile si pipotele va recomand cu drag sa faceti si voi acest fel de mancare…este simplu si bun. Inimile si pipotele se pot inlocui cu pulpe, piept sau aripioare de pui. Sper sa incercati reteta si sa va placa!❤



Daca probati reteta mea de Tocanita cu inimi, pipote si ciuperci sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

   Ingrediente:

  • 1 kg inimi si pipote
  • ½ kg ciuperci
  • 3 cepe
  • 2 morcovi mici sau unu mai mare
  • un ardei gras
  • o cana cu suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura rasa cu faina
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de patrunjel




Mod de preparare:
Curatam si spalam in mai multe ape reci inimile si pipotele, apoi le punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa treaca peste ele cu o palma. Adaugam si un varf cutit de sare. Cand incep sa fiarba indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Daca aveti o oala sub presiune va recomand cu drag sa o folositi la aceasta reteta deoarece pipotele fierb mai greu. Curatam o ceapa si morcovul, le spalam si le adaugam in oala cu inimi si pipote. Cand inimile si pipotele sunt patrunse le scoatem din oala si indepartam morcovul si ceapa. Pastram zeama in care acestea au fiert.
Curatam, spalam si restul legumelor. Eu am curatat ciupercile fara sa le indepartez piciorusele.
Incingem uleiul intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si putina sare. Cand devine sticloasa adaugam ciupercile feliate si ardeiul tocat cubulete.  Amestecam si fierbem pana scade aproape toata zeama pe care si-o lasa ciupercile. In acel moment punem inimile si pipotele si turnam din zeama in care au fiert cat sa le acopere.  Punem peste cratita un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ un sfert de ora. Dupa acest timp adaugam sucul de rosii, sare si piper macinat, iar cand mancarea incepe din nou sa fiarba ingrosam sosul cu faina desfacuta in putina apa sau in supa rezultata din fierberea inimilor si pipotelor. Mai lasam pe foc 2-3 minute si la sfarsit presaram deasupra patrunjel verde tocat. Tocanita se poate servi cu mamaliguta sau cu paine proaspata…bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Cu drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si aprecieri. O zi frumoasa!

    • Alexandru

      Mulțumesc pen
      tru rețetă !!!

    • Gicuța

      Buna dimineata, Irma! Ma bucur mult ca v-a placut! 🙂

    • Irma

      Delicios, o bunătate, a ieșit super

    • Bunătăţi din bucătăria Gicuţei

      Buna! Ai facut-o, cum ti-a iesit?

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *