Salam de biscuiți de post cu nuci și rom

  • Vizualizari
    213

Salamul de biscuiți este un desert grozav, fără coacere, pe care îl pregătesc repede și ușor. Eu am făcut cantitate mai mare deoarece am avut un eveniment în familie. Din ingredientele din rețetă am obținut în jur de 3,6 kg de prăjitură. Dar dacă ai nevoie de mai puțin, poți oricând să înjumătățești cantitatea de ingrediente.




Vă invit să încercați rețeta mea de Salam de biscuiți de post cu nuci și rom sau oricare alta de pe blog. Vă aștept cu mare drag să reveniți și să-mi spuneți impresiile voastre. Orice sfat sau sugestie este binevenită, deoarece cred că învățăm continuu.

Ingrediente:

  • 1,5 kg biscuiți populari
  • 200 g miez de nucă măcinat
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 kg rahat
  • 500 ml apă sau lapte vegetal
  • 250 g margarină vegetală (la pachet)
  • 3-4 linguri cu zahăr sau după gust
  • coajă de la o lămâie
  • o sticluță esență rom sau după gust
  • un praf bun de sare

 




Mod de preparare:
Pentru această rețetă, eu am folosit biscuiți populari, dar putem folosi orice fel de biscuiți care sunt de post. Ca să ne fie mai ușor, cel mai bine este să ne ocupăm de biscuiți și de miezul de nucă de cu seară. Rupem biscuiții în bucățele mari și mici; putem folosi chiar și ciocanul de șnițele pentru a-i zdrobi puțin. Miezul de nucă îl prăjim sau îl uscăm într-o tigaie pe foc mic sau în cuptor, apoi îl măcinăm. Într-un bol mare amestecăm bine biscuiții, nuca și pudra de cacao.
Tăiem rahatul în cubulețe mici și îl punem într-o cratiță cu cei 500 ml apă. Punem cratița pe foc mic, adăugăm zahărul și un praf de sare, apoi lăsăm să fiarbă ușor cam 3-4 minute. Adăugăm coaja de lămâie rasă, oprim focul și punem margarina tăiată cubulețe. Amestecăm până se topește margarina complet, apoi aromatizăm cu esența de rom.
Vom obține un sos pe care îl lăsăm să se răcească puțin. Îl turnăm apoi peste amestecul de biscuiți și amestecăm bine până când toți biscuiții sunt umeziți de sos. Împărțim compoziția în trei părți egale.
Întindem folie alimentară (aproximativ 40×40 cm) pe masa de lucru și punem o parte din compoziție. O presăm bine și, cu ajutorul foliei, o rulăm strâns, dându-i o formă cilindrică. Presăm salamul ca să nu rămână goluri de aer în interior. Opțional, derulăm folia, presărăm fulgi de cocos pe ea, apoi, cu ajutorul ei, rostogolim salamul prin cocos. Îl strângem din nou bine în folie. Răsucim capetele foliei și le înodam pentru a sigila bine ruloul de biscuiți. Dacă folia nu este destul de lată, putem face mai multe rulouri. La fel procedăm și cu restul compoziției. Punem cele trei suluri la frigider pentru cel puțin 3-4 ore, cel mai bine peste noapte. După ce s-a întărit, îl feliem și îl savurăm.
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici găsiți o rețetă delicioasă, de frupt, -SALAM DE BISCUIȚI ȘI CIOCOLATĂ.
Iar aici găsiți rețeta clasică pentru SALAM DE BISCUIȚI.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *