Rulouri cu crema de vanilie

  • Vizualizari
    1.465

Am achizitionat niste forme de rulouri asta vara si nu le facusem “proba”, asa ca… m-am pus pe treaba. Rulourile cu crema de vanilie au iesit absolut delicioase. Aluatul se topeste in gura, iar crema aromata de vanilie te face sa nu te opresti din mancat. Recomand reteta cu mare drag❤️!




Daca probati reteta mea de Rulouri cu crema de vanilie sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????.

 

Ingrediente
Rulouri:

  • 300 g faina(aproximativ)
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • o lingura untura solida (se poate inlocui cu 75 g unt)
  • o lingurita amoniu de prajituri stins in otet
  • o lingurita vanilie
  • un varf cutit de sare

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 100 g unt gras(82% grasime)
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 3 gabenusuri
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  •  extract/esenta  de vanilie(dupa gust)





 

Mod de preparare
Rulouri:
Punem intr-un bol toate ingredientele mai putin faina. Mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam faina treptat si amestecam cu mainile. Cand aluatul se formeaza il transferam pe blatul de lucru presarat cu faina si il framantam 2-3 minute sau pana obtinem un aluat neted, bun de intins. Nu framantam in exces aluatul.  Daca aluatul o cere, mai adaugam 1-2 linguri cu faina. Infoliem aluatul si il dam la frigider pentru minim o jumatate de ora.
Dupa acest timp, il impartim in patru bucati egale si intindem fiecare parte intr-o foaie subtire. Taiem fasii de aproximativ 2 cm latime pe care le rulam pe forme metalice. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou (optional). Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (180°C) pentru aproximativ 15-20 de minute sau pana rulourile se rumenesc putin. Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor si cand rulourile se racoresc putin indepartam usor formele .
Crema: 
Intr-o craticioara amestecam faina cu zaharul si zaharul vanilat. Turnam laptele in fir subtire si amestecam cu telul ca sa nu fie cocoloase. Adugam galbenusurile, amestecam bine si punem vasul pe foc mic sau baie de aburi. Amestecam continuu pana crema se ingroasa, apoi dam cratita deoparte si cand se racoreste putin adaugam esenta si untul moale. Omogenizam si lasam crema sa se raceasca.
*
Cu ajutorul unui posh umplem rulourile cu crema. A doua zi rulourile se mai inmoaie si sun tocmai bune de servit. Delicioase!
Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

 

Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA CU BISCUITI, MERE SI BUDINCA DE VANILIE.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Recipe Reviews

    • Gicuța

      Aproximativ 20 de bucati.

    • Anonim

      Cam cate bucati ies din cantitatea de ingrediente?

    • Gicuța

      Cu mare drag!

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *