Prajitura/Pasca cu umplutura de ciocolata

  • Vizualizari
    4.766

Prajitura sau Pasca cu umplutura de ciocolata este un desert delicios pe care il putem face ori de cate ori dorim. Recomand cu drag reteta, sunt sigura ca o sa va placa.

Daca probati reteta mea de Prajitura/Pasca cu umplutura de ciocolata sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

 

Ingrediente:

  • 450-500 g aluat cozonac

Umplutura: 

  • 300 g smantana 20% grasime
  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • o lingura cacao neagra
  • 50 g unt moale

Pentru uns aluatul:

  • un galbenus amestecat cu o lingura de lapte





Mod de preparare:
Imbracam o tava rotunda(24 cm diametrul) cu hartie de copt. Impartiam aluatul dospit in doua. Eu am folosit 450 g din acest aluat de cozonac. Din prima bucata intindem o foaie rotunda pe care o punem pe fundul tavii. Din cealalta bucata facem 3 snururi pe care le impletim. Asezam impletitura in jurul foii de aluat din tava. Mai lasam aluatul la crescut aproximativ o jumatate de ora.
Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.
Mixam smantana cu zaharul, apoi adugam pe rand ouale. In acest tiump mixam continuu. Punem ciocolata topita si racita, untul, faina lingura cu lingura, apoi  cacao. Luam cu lingura din compozitia de ciocolata si o repartizam peste foaia de aluat. Ungem marginile aluatului cu amestecul de galbenus si lapte. Dam tava la cuptor(175-180°C ) pentru aproximativ 45 de minute sau pana aluatul se rumeneste, iar crema este ferma la atingere. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura/pasca sa se raceasca in ea, apoi o transferam pe un platou si o decoram dupa imaginatie. Nu prea si-a pastrat forma, dar a fost un adevarat deliciu.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook Facebook , pe Instagram si  Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag????!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *