
- Vizualizari51.208
Prajitura/Pasca fara aluat este reteta de prajitura/pasca rapida, delicioasa si aromata….a devenit preferata familiei mele! Garantat o sa va placa!

Daca probati reteta mea de Prajitura/Pasca cu branza dulce, fara aluat sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata
.
Ingrediente:
- 700 g branza de vaci bine scursa
- 400 g smantana fermentata
- 7 oua
- o cana cu zahar (cana cu volumul de 250 ml)
- 125 g unt gras, topit si racit
- 4 linguri varfuite cu faina
- 4 linguri varfuite cu gris
- 4 pliculete cu zahar vanilat
- 200 g stafide inmuiate intr-o lingura cu esenta de rom
- 2 lingurite coaja de lamaie
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda cu baza detasabila(24-26 cm), apoi pregatim (masuram/cantarim) toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri.
Punem branza de vaci intr-un bol incapator si adaugam peste ea: zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, smantana, faina, grisul, untul topit si racit, apoi aromatizam cu coaja de lamaie. Amestecam cu telul in forma de para pana la omogenizare, apoi adaugam stafidele.
Punem un varf cutit de sare peste albusuri si le mixam pana devin spuma tare. Le incorporam treptat in compozitia de branza amestecand usor cu telul in forma de para sau o spatula de bucatarie.
Turnam compozitia in forma pregatita dinainte si o nivelam. Scuturam usor forma sa se aseze bine compozitia in ea, apoi o introducem in cuptorul preincalzit. O lasam aproximativ o ora, depinde de cuptorul fiecaruia, sau pana prajitura/pasca se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasa prajitura/pasca sa se raceasca complet in ea.
Optional se poate pudra cu zahar. Cand se raceste, o transferam pe un platou, o portionam si o servim alaturi de cei dragi. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.











Recipe Reviews