
- Vizualizari1.022
Prajitura greceasca cu foi rupte, cu iaurt, stafide si lamaie. Un desert rapid si bun, cu reusita garantata. Va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta, este usor de facut si foarte gustoasa.
 
Daca probati reteta mea de Prajitura greceasca cu iaurt si foi rupte sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta (400 g)
- 300 g iaurt gras
- 4 oua
- 8 linguri zahar
- 150 ml ulei
- 50 g stafide(optional)
- un pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- un varf cutit de sare
Sirop:
- 6 linguri zahar
- 250 ml apa
- 2 lingurite coaja de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
 
Mod de preparare:
Rupem foile de placinta (pastram una pe care o vom asterne pe fundul tavii) in bucati potrivite.
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol, presaram un praf bun de sare peste ele si le mixam cateva secunde. Incorporam in doua reprize zaharul si zaharul vanilat si mixam bine pana se dizolva. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, adaugam treptat iaurtul si praful de copt stins in zeama de lamaie.
Punem foile rupte in aceasta compozitie si amestecam bine cu furculita.
Tapetam o tava(24x24cm) cu hartie de copt. Ungem hartia cu ulei si asternem foaia de placinta pastrata ridicand-o si pe margini. Turnam compozitia, punem stafidele si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu( 180°C ) pentru 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos deasupra.
Cat timp prajitura sta in cuptor pregatim siropul: punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara pe foc mic. Avem grija sa nu il ardem ca va deveni amar. Cand se caramelizeaza adaugam apa(atentie la aburi!), amestecam si lasam sa se topeasca complet caramelul. Cand este gata, dam cratita deoparte si aromatizam cu coaja si zeama de lamaie.
Scoatem prajitura coapta din cuptor si turnam siropul pe toata suprafata ei. Cand se racoreste o rasturnam pe o tava. Portionam prajitura cand este rece si o servim cu mare pofta, ca-i tare buna.. Cam asta-i tot, simplu de facut, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook–Facebook, pe Instagram si Pinterest.Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag !
!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.







 Aici gasiti reteta pentru PLACINTA CU IAURT.
Aici gasiti reteta pentru PLACINTA CU IAURT.
  Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA TURNATA CU BRANZA.
Iar aici gasiti reteta pentru PRAJITURA TURNATA CU BRANZA.

 








Leave a Review